Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Bir an başbakan olduğunu unuttum'

Döneri çok sevdiği bilinen Almanya Başbakanı Angela Merkel, partisinin meclis grubunun düzenlediği yaz şenliğinde karşılıklı stantlarda duran dönerle sosis arasında tercihini, dönerden yana yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Bir an başbakan olduğunu unuttum'
Döner ustası Hasan Kızılay (35) ise Merkel ile yakından ilgilendi. Merkel’in döner kesmesini, yemesini dikkatli gözlerle, bazen de şaşkınlıkla izledi. Fotoğraf çekilirken de kolunu Merkel'in omzuna koydu. Merkel'in omzuna kolunu refleks olarak koyduğunu söyleyen Kızılay, "Başbakan gibi değildi. Korumalar da yoktu. Ben de nasıl oldu anlamadım.... Sanırım bir an onun başbakan olduğunu unuttum..." dedi.

Almanya Başbakanı Merkel, döner sevdiğini bir kez daha gösterdi. Dün yoğun randevu trafiği sonrasında CDU/CSU Parlamento Grubu’nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Yaz Şenliği'ne katıldı. Başbakan Merkel, hükümetin CDU ve CSU bakanlarıyla çok sayıda milletvekili, işadamı ve sanatçının yer aldığı şenliğe gelir gelmez ilk iş olarak hemen döner standına gitti.

VERİN BIÇAĞI BANA

Merkel, Hanifi Aydın’ın sahibi olduğu Aydın Döner’in kurduğu standa döner ustasında bıçağı istedi ve döner kesmeye başladı. Ardından kestiği döneri yiyeceğini söyledi. Merkel için bir tabak döner hazırlanırken, yanına salata olarak da sadece salatalık ve domates istedi. Ekmek sepetinden bir parça pideyi kendisi alan Merkel, tezgahın arkasına geçip ayakta dönerini yedi. Döner standının hemen karşısında bulunan sosis standına hiç uğramadı.

Almanya Başbakanı Merkel Türk dönerini tercih etti

NE KADAR LEZZETLİ OLDUĞUNU ANLATTI

Başbakan Merkel’in döner kestiğini görüntülemek ve not almak için çok sayıda gazeteci de oradaydı. Bild Gazetesi’nin muhabiri, Merkel’e, “Türkiye ile Almanya arasındaki gergin ilişkilerin düzeltilmesi için döner iyi bir mesaj mı?” sorusunu sordu. Ancak Merkel soruyu duymazlıktan geldi. Bild muhabiri Merkel döneri yedikten sonra aynı soruyu bir kere daha sordu. Merkel yine cevap vermedi. Sadece dönerin ne kadar lezzetli olduğunu Hanifi Aydın’a söyledi ve ikram ettiği döner için de teşekkür etti.
Başbakan Merkel, stantta bulunan çalışanların selfie isteklerini de geri çevirmedi. Merkel daha sonra kurulan platformun üzerine çıktı ve kısa bir konuşma yaptı. Merkel konuşmasında ekonomiye değinirken, küreselleşmeyle ilgili de görüşlerini anlattı.

DÖNER YEMESİ BİZİ GURURLANDIRIYOR

Başbakan Merkel’in dönere sahip çıktığını belirten Aydın Döner İmalatçısı Hanifi Aydın “Başbakanımız her yıl mutlaka döner standına gelip hem döneri kesiyor hem de döner yiyor. Bununla döner sektörüne de büyük katkı sunuyor. Başbakanımızın döner hakkında sürekli olumlu konuşması çok önemli. Onun döneri yemesi bizi gururlandırıyor. Başbakanımız döneri sossuz yiyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.