Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binlerce Suriyeli Yürüyerek Avusturya’ya Geldi

Macaristan’dan Avrupa’ya trenlerle ulaşmasına izin verilmeyen ve Avusturya’ya doğru yürüyerek yola çıkan sığınmacılar, yağmura rağmen devam ettikleri yolculuklarını tamamlayarak Avusturya sınırından geçiş yaptı.Macaristan’ın...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2015 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2015 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Macaristan’dan Avrupa’ya trenlerle ulaşmasına izin verilmeyen ve Avusturya’ya doğru yürüyerek yola çıkan sığınmacılar, yağmura rağmen devam ettikleri yolculuklarını tamamlayarak Avusturya sınırından geçiş yaptı.
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de mülteci kamplarına götürülmek istenen ve trenlerle Avrupa’ya geçişine izin verilmeyen mülteciler, Avusturya’ya ulaşmak üzere yürüyerek başladıkları yolculuklarını tamamladı. Avusturya’nın kapılarını Suriyeli mültecilere açmasının ardından yağan yağmurdan korunmak için battaniyeleri ve uyku tulumlarını üzerine sararak yolculuklarına devam eden mülteciler hedeflerine ulaştı. Macar hükümetinin de otobüs tahsis ettiği bir grup sığınmacı Avusturya sınırından geçiş yaptı. Yardım görevlilerinin verdiği yiyecek ve içecekleri kabul eden ve yürüyüşleri sırasında yorgun düşen mülteciler, Avusturya sınırında üzerlerinde “Mutlu Son” yazılı tişört bulunan vatandaşlarla karşılandı.
Yolculuk sonunda Avusturya’ya ulaşan Suriyeli Muhammed, “Mutluyuz ve Almanya’ya gideceğiz” dedi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir başka Suriyeli ise, “Macaristan, Avrupa Birliği’nden atılmalı” dedi.
Avusturya polisi, konuyla ilgili açıklamasında 2 bin kişinin sınırdan geçiş yaptığını belirterek, çok sayıda Suriyelinin gelişlerinin de gün boyu devam etmesinin beklendiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.