Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binlerce Suriyeli Mülteci Almanya’ya Gitme Mücadelesi Veriyor

Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’deki Doğu Garı Çevresine Yerleşen Suriyeli Mülteciler, Almanya’ya Giden Trene Binebilmek İçin Mücadele Veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Binlerce Suriyeli Mülteci Almanya’ya Gitme Mücadelesi Veriyor
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Doğu Garı çevresine yerleşen Suriyeli mülteciler, Almanya’ya giden trene binebilmek için mücadele veriyor.
Macaristan İçişleri Bakanlığı, bugüne kadar Suriyeli, Iraklı, Pakistanlı ve daha birçok ülkelerden gelen mültecilerin Budapeşte’den Avusturya ve Almanya’ya giden uluslararası trenlere binmelerine izin vermemişti. Macaristan’da hükümet, bu sabahtan itibaren aldığı bir kararla sadece Suriyeli mültecilerin pasaportları ya da kimlikleri olmaları durumunda alacakları tren biletleriyle Almanya’ya gitmelerine izin verdi. Budapeşte Doğu Garı ve çevresindeki on bine yakın mülteci, Almanya’ya giden trene bilet alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Macar polisi eşliğinde sıraya giren Suriyeli mülteciler, bir an önce biletlerini alarak Almanya’nın yolunu tutmaya çalışıyorlar.
Öte yandan gar çevresini mesken tutan, hatta minik çadırlar açan mültecilerin yardımına Macar gönüllüler koşuyor. Ellerindeki yardım kumanyalarını mültecilere dağıtan Macar yardımseverler, kumanyaları alabilmek için saldıran mülteciler nedeniyle zor anlar yaşıyorlar. Gar ve çevresini kirleten mülteciler nedeniyle çöpçüler günün 24 saati çalışmak zorunda kalıyor.
33 yıldan bu yana Macaristan’da yaşayan Suriyeli iş adamı Usame Avad da mültecilere yardım ediyor. Usame, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Macar devletinin mültecilerin Almanya ve Avusturya’ya gitmesine haftalardan bu yana izin vermediğini, bilet alarak bu ülkelere giden Suriyeli mültecilerin Avusturya sınırı yakınında Macar polisler tarafından trenden indirildiğini, biletleri geri almayan Macar Devlet Yolları’nın mültecilerin yaklaşık 1 milyon euro kaybetmesine neden olduğunu söyledi. Usame, bu sabahtan itibaren Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kapılarını açacaklarını belirtmesinin ardından Macar makamlarının mültecilerin trenle Almanya’ya gitmesine izin verdiğini ifade etti. Usame, ‘‘Sadece Suriyeli mültecilerin trenle gitmesine izin veriliyor. Afgan ve diğer ülke mültecilerine bilet satışı yapılmıyor. Şu an Doğu Garı civarında yaklaşık 10 bin mülteci var. Tren bileti satış kuyruğunun bu kadar yavaş işlemesi durumunda bir hafta sonra burada artık Suriyeli mülteci kalmayacak’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.