Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan’dan “Osmanlı İstanbul’u Eskizleri” Sergisine Ziyaret

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Atina ziyareti kapsamında Benaki İslam Sanat Eserleri Müzesi’nde Thomas Hope’un 18.yüzyıl Osmanlı dönemine ait İstanbul eskizleri koleksiyonunu ziyaret etti.Yunanistan’a ziyaret gerçekleştiren...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Atina ziyareti kapsamında Benaki İslam Sanat Eserleri Müzesi’nde Thomas Hope’un 18.yüzyıl Osmanlı dönemine ait İstanbul eskizleri koleksiyonunu ziyaret etti.
Yunanistan’a ziyaret gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ziyaretlerine başladı. Demircan, Atina’da bulunan Benaki İslam Sanat Eserleri Müzesi’nde Thomas Hope’un 18.yüzyıl Osmanlı dönemine ait İstanbul eskizleri koleksiyonunu ziyaret etti. Demircan, Hope’un 18.yüzyılda İstanbul’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında çizdiği eskizlerin yer aldığı sergiyle ilgili yetkililerden de bilgi aldı.
Demircan, Atina ziyareti ve sergi ile ilgili yaptığı açıklamada, “İstanbul biliyorsunuz bütün Anadolu’nun Türkiye’nin özeti, İstanbul’un özeti de Beyoğlu. Aslında İstanbul Kültür interlandı açısından bir dünya merkezi. Geçmişte o kadar farklı imparatorluklara başkentlik yapmış ki oralarla kurulan ilişki bugün hayatımızı hala şekillendirmeye devam ediyor. Ama yiyeceklerimizle, ama içeceklerimizle ama iş tutuşumuzla, ama mimariyle, ama mabetleriyle. Beyoğlu’ndan çok basit olarak hayatımıza bakarken şöyle bakıyoruz: Mesela Beyoğlu’nda kimler yaşıyor. Aksekililer yaşıyor, Giresunlular yaşıyor, Rizeliler yaşıyor ve Atina’da şuan bulunan İstanbullu Rumlar Yaşıyor. Dolayısıyla Beyoğlu Belediyesi olarak, zaman zaman Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan değerlerin şuan bulunduğu mekanlara ziyaretler yapmak ve bu kültürel işbirliğini sıcak tutmak ve bu çok kültürlü yapıya sahip çıkmak bizim misyonumuzun bir parçası. Dolayısıyla bu çerçevede Akseki’ye gitmek neyse, Alucra’ya gitmek neyse, Rize’ye gitmek neyse, Erzincan’a gitmek neyse Yunanistan’a gelmek ve İstanbullu Rumları ziyaret etmek de aynı mantık çerçevesinde bize sıcak ve ilginç geliyor. Geldiğimizde çok yakın şeyler görüyoruz, insanlar aynı, hayat tarzı aynı ve Akdeniz çanağında olan ülkeler olduğumuz için birçok şeyimiz benzerlik gösteriyor. Elbette mimari. bugün İslam Eserler Müzesi’ndeyiz. Birkaç yüzyıl önce İstanbul’da var olan eserleri bugünkü anlamda restorasyon mantığında çizmiş bir kişinin çizimleriyle burada karşılaşmak bana heyecan verdi. Bunların içinde yok olmuş eserler de var. Dolayısıyla ziyaretim ilginç ve bir o kadar da heyecanlıydı. Burada gördüğümüz serginin Beyoğlu’nda sergilenmesine aracılık etmeyi arzu ediyorum. İnşallah İstanbul’a getireceğiz bu sergiyi” şeklinde konuştu.
Demircan daha sonra müzede Ara Güler Belgesel Filminin Galasına katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.