Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyaz Saray: Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan IŞİD’e yönelik mücadelede sürdürülen işbirliği, Irak ve Suriye’deki kriz ortamı ve diğer bölgesel gelişmelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’dan yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan IŞİD’e yönelik mücadelede sürdürülen işbirliği, Irak ve Suriye’deki kriz ortamı ve diğer bölgesel gelişmelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yapılan görüşmede Irak ve Suriye’de istikrar ve güvenliğin sağlanabilmesi adına yürütülen ortak çabalar ele alındı. Ilımlı Suriyeli muhaliflerin eğitimini ele alan ‘eğit-donat’ programı gözden geçirildi.

Görüşmede IŞİD’e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen yabancı savaşçılar meselesi de ele alındı. Bu yönde daha derin işbirliğinin nasıl yapılabileceği tartışıldı. Başkan Obama, Türkiye’nin bu meseledeki ‘olumlu çabaları’ karşısındaki memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Obama ayrıca Türkiye’nin Irak ve Suriye’den gelen 2 milyon mülteciye devam eden yardımları dolayısıyla memnuniyetini ifade etti.

Görüşmede Yemen ve Ukrayna’daki gelişmeler ile İran nükleer müzakereleri de gündeme geldi. İki lider söz konusu bölgesel meselelerde yakından çalışmaya devam etme konusunda fikir birliğine vardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.