Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyaz Saray: Almanya Başbakanı Merkel’i dinlemiyoruz

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında bir telefon konuşması gerçekleştiğini doğruladı. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başkan Obama’nın, Merkel’e ABD istihbaratı tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında bir telefon konuşması gerçekleştiğini doğruladı. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başkan Obama’nın, Merkel’e ABD istihbaratı tarafından dinlenmediğini ve dinlenmeyeceğinin güvencesini verdiği ifade edildi.

Açıklamada, Başkan Obama, ABD halkının ve müttefik ülkelerinin güvenlik kaygılarını dengelemek amacıyla istihbarat topladıklarını söyledi. Her iki lider, iki ülkenin ortak güvenliğini korumak ve vatandaşlarının gizlilik haklarına sahip çıkma konusunda fikir birliğine vardı.

Beyaz Saray açıklamasının, Alman hükümetinin, Başbakan Angela Merkel'in cep telefonunun ABD istihbaratı tarafından takip edildiği bilgisine ulaştıklarını açıklamasından sonra yapıldı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.