Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyaz Saray affetmeyecek

Beyaz Saray, bir süre önce basına sızdırdığı belgelerde, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın yıllarca dünya genelinde bilgi trafiğini takip ettiğini ortaya çıkaran Edward Snowden'ı affetmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2013 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2013 01:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyaz Saray affetmeyecek
 Beyaz Saray ve ABD Kongresi İstihbarat Komiteleri'nin, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın af talebini reddettiği ve teklifin gündemlerinde olmadığı bildirildi.

Beyaz Saray İletişim Direktörü Dan Pfeiffer, katıldığı televizyon programında, Snowden'ın affına dair bir teklifin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Pfeiffer ayrıca, iki gün önce ABD hükümetine mektup yazarak af talebinde bulunan Snowden'ın ABD'ye dönerek, gizli bilgileri sızdırmak gibi suçlardan yargılanması gerektiğini belirtti.

Komitenin başkanlarından, Michigan eyaletinden Cumhuriyetçi parlamenter Mike Rogers, Snowden'ın affedilmesi düşüncesini "korkunç bir fikir" olarak niteledi.

Demokrat Parti California senatörü Dianne Feinstein ise Snowden'ın, yaptığı yenilikleri komiteye özel olarak bildirmesi gerekirken, kendisinin kanunları çiğnediğini ifade etti.

Eski sistem analisti Snowden'ın bir süre önce basına sızdırdığı belgelerde, NSA'nın yıllarca dünya genelinde bilgi trafiğini takip ettiği ortaya çıkmıştı. Rusya, Snowden'a 1 Ağustos'ta bir yıllık geçici sığınma hakkı vermişti.

Kaynak: ntvmsnbc

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.