Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beş yüz kiloluk bombanın imhası için 17 bin kişi tahliye edildi

İtalya'nın Carrara şehrindeki bir nehrin ıslah çalışmaları sırasında bulunan ve 2. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu tespit edilen 500 kiloluk bomba imha edildi. Amerikan yapımı bombanın imhası kapsamında yakın çevredeki 17 bin kişinin...

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtalya'nın Carrara şehrindeki bir nehrin ıslah çalışmaları sırasında bulunan ve 2. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu tespit edilen 500 kiloluk bomba imha edildi. Amerikan yapımı bombanın imhası kapsamında yakın çevredeki 17 bin kişinin tahliye edildiği kaydedildi.

İtalya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Carrara şehri tren istasyonunun genişletilmesi projesi kapsamında sürdürülen nehir ıslah çalışmalarının yapıldığı şantiye alanında kazı yapılırken patlamamış bir bomba bulunduğu açıklandı. İtalya Ordusu'nun Piacenza şehrinden gelen bomba imha uzmanları tarafından askeri bir araca yüklenen 500 kiloluk Amerikan yapımı bombanın eski bir taş ocağında imha edildiği bildirildi.

2. Dünya Savaşı'ndan kaldığı tespit edilen bombanın imhası öncesi eski taş ocağı çevresindeki 17 bin kişinin bölgeden tahliye edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca son on yıl içinde İtalya genelinde 30 binden fazla bu tip mühimmat imhası gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.