Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berlin’deki Şehitlik Camisi bayram namazında doldu taştı

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Şehitlik Camisi, bayramı namazı için her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk vatandaşlarının akınına uğradı.250 bin Müslüman’ın yaşadığı Almanya’nın başkenti Berlin’deki bayram namazı şehrin...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’nın başkenti Berlin’deki Şehitlik Camisi, bayramı namazı için her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk vatandaşlarının akınına uğradı.
250 bin Müslüman’ın yaşadığı Almanya’nın başkenti Berlin’deki bayram namazı şehrin önemli sembollerinden Berlin Şehitlik Camisinde kılındı. Camiyi hınca hınç dolduran cemaat, caminin alt katlardaki salonlarına taştı. Namaz çıkışı birbiriyle bayramlaşan Türk vatandaşları daha sonra cami avlusundaki mezarlığı ziyaret ederek ölmüşlerini bayram günü duasız bırakmadı.
Bayram namazını Şehitlik Camisi’nde kılan Berlin Başkonsolosu Ahmet Başer Şen, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’den uzakta olmanın ve Türkiye’deki eşten, akrabadan uzakta olmanın burukluğuna rağmen bayramı sevinçle karşıladıklarını söyledi. Bayramların kardeşliğin daha fazla hissedildiği günler olduğunu kaydeden Şen, “Barışma, sevinme, muhtaç olanlara yardım, çocukları sevindirme günlerine bir kez daha ulaşmış olmanın büyük sevincini yaşıyoruz. Bu günlerin tüm vatandaşlarımıza ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Müslüman dünyası için ve tüm İslam alemi için, insanlık için barış, huzur ve kardeşlik duygularının arttığı, savaşın sona erdiği, acının sona erdiği günler olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.
Cami dışında yoğun güvenlik önlemi olan Alman polisinin yanlış park eden araçları çektirdiği görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.