Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berlin’de Müslümanlarla devlet anlaşması iftar yemeğinde tartışıldı

Alman Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) dün akşam Berlin’in Spandau semtinde yaşayan İslami kuruluşları iftara davet etti. İftardan önce CDU Berlin, programa katılanlarla birlikte Berlin’in Hamburg'da olduğu gibi Müslümanlarla devlet anlaşmasının...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin’de Müslümanlarla devlet anlaşması iftar yemeğinde tartışıldı
Alman Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) dün akşam Berlin’in Spandau semtinde yaşayan İslami kuruluşları iftara davet etti. İftardan önce CDU Berlin, programa katılanlarla birlikte Berlin’in Hamburg'da olduğu gibi Müslümanlarla devlet anlaşmasının yapılıp yapılmayacağını tartıştı. Berlin Spandau semtinin uyum sorumlusu Thorsten Schatz, CDU Berlin olarak bu konuya ilişkin bir tutumlarının oluşmadığını dile getirdi. Programı düzenleyen Schatz, CDU olarak tutumlarını Berlin’de yaşayan Müslümanlarla birlikte oluşturmak istediklerini söyledi.

“Devlet anlaşmasının ihtiyaç olup olmadığını birlikte konuşarak tespit etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullanan Schatz, Berlin de yaşayan bütün Müslümanları bu konuda tartışmaya katılmaları için davet etti. Schatz diğer yandan böyle bir devlet anlaşmasının uzun bir süreç olduğuna dikkat çekerek, “Hamburg’daki devlet anlaşmasının imzalanması süreci 3 sene sürdü. Aklımızdaki bütün soruları cevapladıktan sonra devlet anlaşmasını imzalayabiliriz. Soruları cevaplama süreci 10 sene sürmeyecektir.” dedi. Schatz bütün Müslümanların Ramazanını kutlarken, gerçekleştirdikleri iftar programını Berlinlilerle birlikte her sene mutat bir şekilde yapacaklarının sinyalini verdi.

İftar programına CDU’nun Federal Milletvekili Kai Wegner, CDU Eyalet Milletvekili Burkhard Dregger ve Dr. Basem Abu-Lubdeh de katıldı. CDU'lu Wegner ise İslam'ın Almanya'ya ait olduğunu belirterek, bu tür tartışmaların eyaletlerde tartışılması gerektiğine dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.