Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berlin Senatosu, şirketlere anaokullarını soracak

Berlin Senatosu, devlete ait anaokullarının durumunun iyileştirilmesi için şirketlerden yardım bekliyor. Eğitim İdaresi, Sanayi ve Ticaret Odası ve Esnaflar Odası tarafından başlatılan bir ankete katılması istenen şirketler devletin işlettiği...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin Senatosu, devlete ait anaokullarının durumunun iyileştirilmesi için şirketlerden yardım bekliyor. Eğitim İdaresi, Sanayi ve Ticaret Odası ve Esnaflar Odası tarafından başlatılan bir ankete katılması istenen şirketler devletin işlettiği anaokullarının açılış saatlerini değerlendirecek. Eğitim İdaresi, elden edilen sonuçlardan yola çıkarak çalışan anne-babaların çocuk ve mesleği birlikte götürmesini mümkün kılmak istiyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Berlin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres, Berlin’in anaokullarının açık kaldığı saatler konusunda iyi bir durumda olduğunu, ancak durumu daha da iyi hale getirmek için anne-babaların ihtiyaçları konusunda daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Esnaflar Odası Başkanı Jürgen Wittke ise özellikle esnafın anaokullarının açık olduğu saatler konusunda zorluk yaşadığını dile getirdi. Wittke’ye göre bu kesim sıra dışı zamanlarda, örneğin geceleri ve hafta sonları çalışmak zorunda kalıyorlar.

Ankete Esnaflar Odası ve Sanayi ve Ticaret Odası’nın internet sayfaları üzerinden ulaşmak mümkün. Senato, anaokulu çağında olan çocuğa sahip işçi çalıştıran şirketlere ağustos ayının sonuna kadar bu ankete katılmaları çağrısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.