Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Başkanı Sözlü: Türkiye'de demokrasi ve hukuk katlediliyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Demokratik kültüre, hukuk devletine inanmış bir belediye başkanı ve siyasetçi olarak ifade ediyorum ki, Türkiye'de demokrasi ve hukuk katlediliyor." dedi. 'Sürdürülebilir ve yenilenebilir...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 03:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 03:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye Başkanı Sözlü: Türkiye'de demokrasi ve hukuk katlediliyor
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Demokratik kültüre, hukuk devletine inanmış bir belediye başkanı ve siyasetçi olarak ifade ediyorum ki, Türkiye'de demokrasi ve hukuk katlediliyor." dedi.

'Sürdürülebilir ve yenilenebilir şehircilik' temalı sergi açılışı için Uluslararası Rotterdam Mimarlık Bienali'nin (İABR) davetlisi olarak Hollanda’ya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, başkent Amsterdam'daki Hollanda-Türk Federasyonu'nu ziyaret etti.

"TÜRK TOPLUMUNU DEMOKRATİK KÜLTÜRDEN NASİPLENMİŞ OLARAK GÖRDÜM"

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamada bulunan Sözlü, "Demokratik bir parlamenter rejimde siyasetçiyiz. Köklü demokrasinin ve hukuk devletinin mücadelesini veriyoruz. Ve tabi ki kıskanmamak lazım. Bizdeki eksikliğine üzülmek lazım. Demokrasinin gelişmiş olduğu, partizanlığın hemen hiç olmadığı bir ülkeye tabi ki gıpta etmemek mümkün değil. 'Bugün iktidarları döneminde polisler, öğretmenler, memurlar, hükümet borazanlığı yapıyor mu, onlara siyasi payandalık yapıyor mu' diye Hollanda'daki yetkililere sorduğumda, 'bunlara kimse cesaret edemez' dediler. Oysa bizim ülkemizde insanları yok etmek üzere, işadamlarını yok etmek üzere çalışmalar yapılıyor. Eğitim üzerine faaliyet gösteren teşebbüsleri ve sivil toplumu yok etmek üzere oyunlar oynanıyor. Türk ekonomisinde varlık göstermiş insanları yok etmek üzere şu anki iktidar tarafından bir düzen var. Böyle bir düzende demokrasi yoktur. Köprü demokrasisi ve hukukta, ekonomik, demokratik, kültürel, sosyal gelişmenin de yegane itici gücü. Hollanda'da gelişmiş demokrasiyi ve insana olan saygıyı yerinde gördüm. Hollanda'daki Türk toplumunu bu demokratik bir kültürden nasiplenmiş olarak gördüm." şeklinde konuştu.

"CENAB-I ALLAH, DEMOKRASİ VE HUKUKA GİRİŞİLEN BU KATLİAMI MİLLETİMİZİN HAYRINA SONLANDIRSIN"

Türkiye'de ise durumun ise AKP hükümeti tarafından kutuplaştırıcı bir duruma doğru çekildiğine dikkat çeken Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: "Hükümet, kendisine önceki yıllarda büyük destek veren insanlara yükleniyor. Özellikle Fethullah Gülen Hocaefendi grubuna yönelik özellikle son dönemde büyük bir yüklenme var. Bunu Fethullah Gülen Hocaefendi'yi seven taraftar olmaktan öte, demokratik kültüre, hukuk devletine inanmış bir belediye başkanı ve siyasetçi olarak ifade ediyorum ki, Türkiye'de demokrasi ve hukuk katlediliyor. Türkiye'de cumhurbaşkanı seçildi, başbakanlık görevi sona ermesi lazım. Partisi ile partizanlığı devam ettirme noktasında bütün teamülleri, demokratik kuralları yerle bir ediyor. Artık onların olduğu alanlarda demokrasiyi aramak, hukuku aramak safdillik olur. Cenab-ı Allah, demokrasi ve hukuka karşı girişilen bu katliam operasyonunu milletimizin hayrına inşallah sonlandırsın."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.