Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Başkanı Hilbert:Şehrin Pegida’dan dolayı zedelenen imajını düzelteceğim

Almanya'nın Saksonya Eyaleti’nin başkenti Dresden’in yeni Belediye Başkanı Dirk Hilbert oldu. Seçimlerin ikinci turunda Hür Demokrat Partili (FDP) Hilbert, seçmenlerin yüzde 54,2’sinin oyunu almayı başardı. Hilbert’in, Sosyal Demokrat...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Saksonya Eyaleti’nin başkenti Dresden’in yeni Belediye Başkanı Dirk Hilbert oldu. Seçimlerin ikinci turunda Hür Demokrat Partili (FDP) Hilbert, seçmenlerin yüzde 54,2’sinin oyunu almayı başardı. Hilbert’in, Sosyal Demokrat Partili (SPD) rakibi Maria Stange ise yüzde 44’de kaldı.

Stange, belediye meclisinde çoğunlukta olan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Sol Parti ve Yeşillerin ortak adayı olarak seçimlere girdi. Hilbert seçimlerden sonra yaptığı açıklamada, Dresden’in İslam karşıtı Pegida’dan dolayı zedelenen imajını düzeltmek istediğini vurguladı.

“Dresden’i uyum, göçmen ve mültecilerin istihdamı konusunda örnek şehir haline getirmek istiyorum.” diyen Hilbert, bu konunun öncelikli hedefi olduğunun altını çizdi.

Seçimlerin birinci turunda Stange yüzde 36, Hilbert ise yüzde 31,4 oranında oy almıştı. Pegida’nın belediye başkan adayı Tatjana Festerling ise yaklaşık yüzde 10 oy toplayabilmişti. Festerling, seçmenlerine ikinci turda oylarını Hilbert’ten yana kullanmalarını tavsiye etmişti.

Seçimlere katılım oranı yüzde 42,7 oldu. Hilbert’in selefi Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Helma Orosz’un belediye başkanı seçildiği 2008 seçimlerinde ise katılım oranı yüzde 33,94 olmuştu. Orosz’un makamını devretmesiyle CDU eyalette, nüfusu 500 binin üzerinde olan şehirlerin yönetimlerinden çekilmiş oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.