Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belçika’da sübyancı sapık alarmı

Belçika basını, üç haftadır ülkenin Flaman bölgesinde, sübyancı sapık olduğundan şüphelenen kimliği belirsiz bir adamın birkaç kez sokakta oynayan küçük yaştaki çocukları kaçırma teşebbüsünde bulunduğunu ancak her seferinde başarısız olduğunu yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Belçika basını, üç haftadır ülkenin Flaman bölgesinde, sübyancı sapık olduğundan şüphelenen kimliği belirsiz bir adamın birkaç kez sokakta oynayan küçük yaştaki çocukları kaçırma teşebbüsünde bulunduğunu ancak her seferinde başarısız olduğunu yazdı.

Belçika basınında yer alan haberde, geçtiğimiz hafta sonu Flaman bölgesi içerisinde yer alan Meulebeke kasabasında sübyancı sapığın sokakta oynayan bir çocuğu kaçırmaya teşebbüs girişimde bulunduğunu ancak küçük çocuğun, son anda sapığın ellerinden kurtulduğunu bildirildi. Olayla ilgili gazeteye demeç veren küçük çocuğun annesi, olayın şokunu atlatamadıklarını savunarak, “Oğlumuz iki sokak ileride oynarken, önce tuhaf hareketleri olan esrarengiz bir adamın kendisine yaklaştığını görmüş. Daha sonra adamın kendisini yakaladığını söyledi. Ancak kaçmayı başaran oğlumuz koşarak eve geldi” dedi.

Olaydan bir hafta önce de benzer bir durumun aynı bölgede yer alan Waregem’de yaşandığına dikkat çeken gazete, yine aynı bölgede bulunan Waregem’de beyaz renkli esrarengiz ticari bir araçtan inen tuhaf görünümlü adamın biri kız diğer erkek, iki çocuğu kaçırmaya çalıştığını ve bu olayın bölge polisine bildirildiğini kaydetti.

Sübyancı sapık dedikoduları yüzünden bölge halkında tedirginlik devam ediyor. 1996 yılında Belçika’yı derinden sarsan sübyancı Dutroux davası ile sonradan meydana çıkan sübyancı davaları hala hafızalardaki yerlerini koruyor.

Çocuk katili Dutroux

Belçikalı sübyancı ve çocuk katili Marc Dutroux, yaşları 8 ile 19 yaşları arasında değişen altı kız çocuğunu kaçırmış, onlara tecavüz etmiş ve dördünü öldürmüştü. Yakalandığı 1996 yılından itibaren cezaevinde olan Dutroux, 2004 yılında “Asrın davası” olarak adlandırılan davada ömür boyu hapse çarptırılmıştı. 2012 yılında eşi ve aynı zamanda suç ortağı sayılan Michelle Martin’in tartışmalarla beraber şartlı tahliyeden yararlanmasının ardından cezasının üçte birini yatan sübyancı seri katil Dutroux,, 2013 yılında erken tahliye talebinde bulunmuş ancak görülen duruşma sonrası reddedilmişti. Geçtiğimiz yıl, 20. senesi olması sebebiyle tekrar gündeme gelen Dutroux davasını irdeleyen Belçika basını, hala soru işaretleri bulunan bazı konuları gündeme getirmiş, ancak bir sonuç elde edememişti. “Caucescu’nun son günleri” ve Rwanda soykırımını irdeleyen “Hate radio” gibi tiyatro oyunlarıyla ünlenen İsviçreli tiyatrocu Milo Rau, sübyancı seri katil tarafından vahşice katledilen Julie (8), Melissa (9), An (17) ve Eefje (19) ile son anda baskın sonucu canlı kurtulan Sabine Dardenne (12) ve Laeticia Delhez (14) gibi isimleri sahnede canlandırmak üzere kolları sıvadı.

Başta Belçika olmak üzere Avrupa’nın birçok önemli kentinde sahnelenecek oyunda seri katilin başta talihsiz çocukların ailelerinde olmak üzere toplumda açtığı yara ile acının tarifi yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.