Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belçika gazeteci cemiyetlerinden dayanışma mesajları

Basına darbe operasyonu tüm dünyada olduğu gibi Avrupa’da da tepki tepkiyle karşılandı. Yapılan antidemokratik operasyona Belçika’daki gazeteciler cemiyetleri Belçika Profesyonel Gazeteciler Birliği (AJP) ve Flaman Gazeteciler Birliği (VVJ)...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belçika gazeteci cemiyetlerinden dayanışma mesajları
Basına darbe operasyonu tüm dünyada olduğu gibi Avrupa’da da tepki tepkiyle karşılandı. Yapılan antidemokratik operasyona Belçika’daki gazeteciler cemiyetleri Belçika Profesyonel Gazeteciler Birliği (AJP) ve Flaman Gazeteciler Birliği (VVJ) tepki gösterdi.

İnternet sitesinde yayınladığı bildiriyle hukuksuzluğa tepki gösteren AJP, gözaltıların terörle mücadele iddiasıyla yapıldığını ve söz konusu medya kuruluşlarının Erdoğan’ın baş hasmı olarak gördüğü Fethullah Gülen’e yakın medya kuruluşları olduğuna dikkat çekti. Gazeteciler birliği, sitesinde yayınladığı bildiride Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri Mustafa Kuleli’nin, “Basın özgürlüğü ve demokrasiye yapılan bir operasyon. Yapılan gözaltılar kabul edilemez. Baskı gören bütün gazetecileri korumaya devam edeceğiz.” şeklindeki açıklamalarına yer verdi. Bildiride Avrupa Gazeteciler Federasyonu (FEJ) Başkanı Mogens Blicher Bjerregard’ın TGS’ye tam destek verdiği, Türkiye’de yaşanan olaylarla yakından ilgilendiği belirtildi ve uluslararası camiaya “Türk yetkililere sert ve net bir mesaj verilmeli” şeklindeki çağrıyla sonlandırıldı.

Flaman Gazeteciler Birliği (VVJ) Genel Başkanı Pol Deltour ise yaşananların insanların akıllarıyla alay etmek olduğunu söylerken, bir insanı tutuklamak o insana verebileceğin en büyük ceza dedi. Deltour, “Türkiye gibi AB ile müzakereler yapan bir ülkesinin böyle bir hamle yapması anlaşılır gibi değil. Zaman Gazetesi Müdürü’nün gözaltına alınma sebebi ise tamamen insanların akıllarıyla alay etmektir.’’ dedi. Deltour, “Biz Flaman Gazeteciler Cemiyeti (VVJ) olarak Türkiye’deki meslektaşlarımıza desteğimizi vereceğiz. Türkiye hükümetinin demokratik bir yola girmesi gerekiyor. Biz bu yüzden Avrupa ve uluslararası arenada desteğimizi vereceğiz. Bu olanlar karşısında Belçika hükümetinden de Türkiye’ye baskı oluşturulmasını isteyeceğiz.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.