Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders: Gözaltılar basın özgürlüğü ile bağdaşmıyor

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Türkiye'de gazetecilerin gözaltına alınmasını basın özgürlüğü ile bağdaşmadığını söyledi.Frankofon Liberaller Partisi Milletvekili Richard Miller Belçika Dışişleri Komisyonu’nda bütün...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Türkiye'de gazetecilerin gözaltına alınmasını basın özgürlüğü ile bağdaşmadığını söyledi.

Frankofon Liberaller Partisi Milletvekili Richard Miller Belçika Dışişleri Komisyonu’nda bütün dünyanın tepkisini çeken basına yönelik antidemokratik operasyonu gündeme getirdi. "Türkiye’deki temel özgürlüklerin geriye gidisinden endişeliyiz." diye söze başlayan Miller, 14 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gazetecilere yönelik başlattığı saldırıya Belçika’nın tepkisini sordu.

Miller’in sorusunu cevaplayan Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, "Elbette yaşadığınız endişeleri bende paylaşıyorum. Ankara ve İstanbul'daki temsilciliğimiz üzerinden konuyu yakın takip ediyoruz." dedi. Reynders, AB’den yapılan sert ve net açıklamalara katıldıklarını belirterek Türkiye’de gazetecilere yönelik yapılan son operasyonun basın özgürlüğüyle bağdaşmadığını dile getirdi. “Bu olay basın özgürlüğü ihlalinden de öte masumiyet karinesi ilkesine, adil ve şeffaf yargılanma hakkına karşı da atılmış bir adımdır.” diyen Reynders Türkiye'de özgür basına sahip çıkılmasının elzem olduğunun altını çizdi.

AB Dışişleri Bakanları toplantısında da konunun gündeme geldiğini hatırlatan Reynders, Zaman Gazetesi ile Samanyolu televizyonuna yapılan baskınlara atıf yapılan sonuç bildirisinde de basın özgürlüğündeki geri gidişin eleştirildiğini vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.