Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batan gemideki 700 göçmenin hayatından endişe ediliyor

Kaçak yollarla İtalya'ya girmeye çalışırken Libya açıklarında batan gemide bulunan 700 göçmenin hayatından endişe ediliyor. İtalyan haber ajansı ANSA, sahil güvenlik ekiplerinin şu ana kadar sadece 28 kişiyi kurtarabildiğini bildirdi.BM...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaçak yollarla İtalya'ya girmeye çalışırken Libya açıklarında batan gemide bulunan 700 göçmenin hayatından endişe ediliyor. İtalyan haber ajansı ANSA, sahil güvenlik ekiplerinin şu ana kadar sadece 28 kişiyi kurtarabildiğini bildirdi.

BM Göçmenlik Ajansı sözcüsü Barbara Molinario, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, kurbanların sayısının henüz bilinmediğini duyurdu.

Olayın, Libya’nın 60 deniz mili açığında Portekiz bandıralı bir yük gemisinin, dün gece göçmen teknesine yardım etmek için yanaştığı sırada yaşandığı aktarıldı. Yük gemisini gören göçmenlerin teknenin bir köşesinde toplandığı ve dengesi bozulan teknenin bu sırada battığı kaydedildi.

İtalyan yetkililer, şimdiye kadar 21 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. İtalyan basını, kazanın Akdeniz’de meydana gelen en büyük göçmen faciası olabileceğine dikkat çekti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.