Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan gaipten ses duydu, küfürü bıraktı...

ABD Başkanı Barack Obama ve Papa Franciscus'a söylediği edebe aykırı sözlerle gündeme gelen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, bir daha küfretmeyeceğine dair tanrıya yemin ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan gaipten ses duydu, küfürü bıraktı...
Japonya ziyaretinin ardından Filipinler'in güneyindeki Davao'ya dönen Duterte, uçakta herkes uyurken gökyüzüne baktığını ve "Eğer kötü konuşmayı bırakmazsan bu uçağı hemen düşürürüm" diye bir ses duyduğunu iddia etti.

"Kendi kendime 'bu da kim' dedim. Tabii ki tanrıydı" şeklinde konuşan Duterte, yaşadığı olayın ardından bir daha küfür, hakaret ve kötü sözler kullanmayacağına dair tanrıya yemin ettiğini belirtti.

Duterte, tanrıya verilen sözün Filipinler halkına da verilmiş bir söz olduğuna inandığı için yaşadığı olayı anlattığını belirtti.

"ÇOK ALKIŞLAMAYIN YOLDAN ÇIKABİLİRİM"

Konuşması büyük alkış toplayan Devlet Başkanı, "Çok alkışlamayın yoksa yoldan çıkabilirim" ifadesini kullandı.

Geçen yıl Papa Franciscus'un ülkesini ziyareti sırasında söylediği küfürlü sözlerle gündeme gelen Duterte, daha sonra özür dilemişti.

Üslubu nedeniyle ABD'de Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump'a benzetilen Duterte'nin sözünü tutup tutmayacağı merak ediliyor.

"KENDİ ÇOCUKLARIMI BİLE UYUŞTURUCU YÜZÜNDEN ÖLDÜREBİLİRİM"

Başkanlık kampanyasında uyuşturucu satıcıları ve kullanıcılarıyla ilgili sözleriyle tartışma yaratan Duterte, eğer uyuşturucu kullanırlarsa kendi çocuklarını bile öldüreceğini söylemişti.

"Bu suçlulardan 10'unun hayatı önemli mi? Eğer bu acıyı ben çekiyorsam bu aptalların 100'nün hayatı benim için bir şey ifade eder mi?" diyen Duterte konuyu, uluslararası hukuka göre suç olarak niteleyen Birleşmiş Milletler (BM) uzmanlarına "aptal" demiş ve BM'den ayrılma tehdidinde bulunmuştu. Duterte daha sonra "şaka yaptığını" ileri sürmüştü.

Duterte, eylülde ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi sırasında, uyuşturucu ile mücadele konusundaki eleştirilere nasıl cevap vereceği sorusu üzerine, ağır ifadelerle ABD'yi ve Obama'yı eleştirerek, kimsenin kendisine uyuşturucuyla mücadele konusunda hesap soramayacağını dile getirmişti. Görüşmenin ABD tarafından iptal edilmesi üzerine Duterte, sarf ettiği sözler için pişmanlığını dile getirmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.