Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım: “Terör örgütlerinin ortaya çıkmasının sebebi bölgesel sorunlardaki çözümde yaşanan gecikmedir”

Başbakan Binali Yıldırım, Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü’nde gerçekleştirdiği konuşmada, “PKK terör örgütü, DEAŞ terör örgütü, EL Kaide, Boko Haram gibi terör örgütlerinin ortaya çıkmasının sebebi bölgesel sorunlardaki çözümde...

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü’nde gerçekleştirdiği konuşmada, “PKK terör örgütü, DEAŞ terör örgütü, EL Kaide, Boko Haram gibi terör örgütlerinin ortaya çıkmasının sebebi bölgesel sorunlardaki çözümde yaşanan gecikmedir. Bu gecikmeler daha sonra telafisi oldukça zor sorunları da beraberinde getiriyor” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü’nde bir konuşma gerçekleştirdi. Başbakan Yıldırım, Rusya-Türkiye ilişkilerinin iki ülke arasında olan ilişkiler olmadığını bildirerek, “Bölgemizi de çok yakından ilgilendiriyor. bu coğrafyaya biz karar ermedik ama bu coğrafyanın geleceğinin nasıl olacağına biz karar verebiliriz. Karadeniz, Akdeniz, Kafkaslar, Ortadoğu, Türkiye’yi merkez alsanız 3 saat uçuşta 56 ülkeye ulaşıyorsunuz. Bu bölgedeki bir yıllık gayri safi hasıla 30 trilyon dolar. 1 buçuk milyar üzerinde insan yaşıyor. Dünyanın en hareketli bu bölge. Doğu ile Batı’nın buluştuğu yerler, medeniyetlerin buluştuğu, ticaretin güzergahı olan bir bölge. Dolayısıyla tarih boyunca bu bölge hep hareketli olmuş” dedi.
Bir dönem Doğudan batıya, batıdan doğuya göç yaşandığını ve her iki durumda da bu bölgeden geçildiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, “Bölgenin özelliği dolayısıyla biz Rusya ve Türkiye olarak çok önemli görevimiz var aynı zamanda sorumluluğumuz var. bugün artık dünyadaki bütün ülkeler birbirine bağımlı” ifadesini kullandı. Bölgesel sorunlara ilgisiz kalınması halinde sorunlar alanının genişleyip küresel soruna dönüşebileceğini belirten Başbakan Yıldırım, “PKK terör örgütü, DEAŞ terör örgütü, EL Kaide, Boko Haram gibi terör örgütlerinin ortaya çıkmasının sebebi bölgesel sorunlardaki çözümde yaşanan gecikmedir. Bu gecikmeler daha sonra telafisi oldukça zor sorunları da beraberinde getiriyor. Türkiye-Rusya ilişkilerinde diğer ülkelerde olmayan başka şeyler de var. Özellikle enerji alanında Türkiye-Rusya arasında fevkalade bağımlılık var. Özellikle enerji güvenliği bakımından Mavi Akım, Batı Akım’ı, şimdi devreye alacağımız Türk Akımı nükleer enerji alanındaki işbirliğimiz ilişkilerimizin geleceğiniz de şekillendiriyor. 2023’e Cumhuriyetin 100. yılına giderken Rusya ile Türkiye’de inşa edilecek Türkiye’deki ilk nükleer enerji elektrik santralini devreye almış olacağız. Diğerleri de devam edecek. Karadeniz’i çevreleyen 8 tane ülke var. Bu ülkeler arasında bir Karadeniz Çevreyolu projemiz var. Karadeniz Ekonomik İşbirliği çerçevesinde bin 400- bin500 kilometresi Türkiye sınırlarında kalıyor bunun tamamını bitirdik. Gürcistan sınırından Sakarya’ya kadar bütün çevreyolunu 2 gidiş 2 geliş olarak tamamladık. İzmit-İstanbul araısnda küçük bir bölüm kaldı. Onu da üçüncü köprüsünün bir devamı olarak yapıyoruz” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.