Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım: “Singapur gerçek dostlarımızdan biriydi. Çünkü hemen Türkiye Cumhuriyeti tarafında yer aldılar”

Başbakan Binali Yıldırım, “Singapur gerçek dostlarımızdan biriydi. Çünkü hemen Türkiye Cumhuriyeti, devletimiz tarafında yer aldılar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Başbakan Binali Yıldırım, “Singapur gerçek dostlarımızdan biriydi. Çünkü hemen Türkiye Cumhuriyeti, devletimiz tarafında yer aldılar” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Singapur İş Forumu’nda açıklamalarda bulundu. “Türkiye’de küresel bir terör örgütü demokrasiyi yok etmek, Cumhurbaşkanı, hükümeti ortadan kaldırmak için bir girişim başlattı ama vatanını, milletini, bayrağını seven Türk milleti bu alçak girişime izin vermedi” diyen Başbakan Binali Yıldırım, “Biz gerçek dost olarak o günden sonra ülkeleri de gördük. Sözde dostlarımızı da gördük. Singapur gerçek dostlarımızdan biriydi. Çünkü hemen Türkiye Cumhuriyeti, devletimiz tarafında yer aldılar. Bu yönde beyanatta bulundular. Hatta dışişleri bakanınızı gönderdiniz. Dayanışma gösterdiniz. Bunun için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Singapur‘un önümüzdeki yıl ASEAN dönem başkanı olacağını belirten Yıldırım, “Ağustos başında sektörel diyalog ortağı olduk. Ümit ediyorum ki gelecek yıl ASEAN bünyesinde de Türkiye’nin daha etkin bir şekilde rol alması için Singapur gereken desteği, katkıyı verecektir. Gelişmiş serbest ticaret anlaşması Türk ve Singapur yatırımcılara, iş adamlarına büyük imkanlar sunuyor. Bu imkanları en iyi şekilde kullanacağınıza inanıyorum ve bu duygularla bir kez daha iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi yönünde ortaya koyduğunuz bu gayret ve çalışmadan dolayı bütün iş camiasında teşekkür ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.