Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım, KKTC’de Boğaz Şehitliğini Ziyaret Etti

Başbakan Binali Yıldırım, Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti.Başbakan Binali Yıldırım, Lefkoşa’daki temasları kapsamında Boğaz Şehitliğini ziyaret etti. Yıldırım, Şehitlikteki anıta çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu, şehitlik...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti.
Başbakan Binali Yıldırım, Lefkoşa’daki temasları kapsamında Boğaz Şehitliğini ziyaret etti. Yıldırım, Şehitlikteki anıta çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu, şehitlik özel defteri imzaladı ve dua etti. Yıldırım, daha sonra şehitliği gezerek kabirlere çiçek bıraktı.
Yıldırım’a, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs’la İlgili Koordinasyon İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile üst düzey yetkililer eşlik etti.
Yıldırım, Şehitlik Özel Defterine şunları yazdı: “Aziz Şehitlerimiz, Kahraman Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi uğruna canlarınızı düşünmeden feda ederek mukaddes şehadet mertebesine eriştiniz. Yüce Türk Ulusunun şanlı tarihindeki müstesna yerinizi aldınız. Kıbrıs Türkünün özgürlüğüne kavuşarak barış, güven ve istikrar içinde yaşaması için gösterdiğiniz büyük fedakarlık her zaman minnet ve şükranla hatırlanacaktır. Bu duygularla Büyük Türk Ulusunun burada yatan kahraman evlatlarını ve onlara tek yürek olarak omuz omuza çarpışmış Kıbrıs Türk Mücahitleri bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhlarınız şad olsun.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.