Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım, KKTC Meclis Başkanı Siber’le Görüştü

Başbakan Binali Yıldırım Lefkoşa’daki temasları kapsamında KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’le görüştü.Başbakan Binali Yıldırım Lefkoşa’daki temasları kapsamında ikili görüşmelerde bulunuyor. Erdoğan, KKTC Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım Lefkoşa’daki temasları kapsamında KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’le görüştü.
Başbakan Binali Yıldırım Lefkoşa’daki temasları kapsamında ikili görüşmelerde bulunuyor. Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi. Yıldırım’ı Cumhuriyet Meclisi’nde Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı karşıladı. Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı ve bazı milletvekilleri de hazır bulundu. Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ziyarette yaptığı konuşmada, hükümet kurulduktan sonra ilk ziyaretin KKTC’ye gerçekleştirilmesinin güzel bir gelenek olduğunu ve bunu devam ettirdiklerini söyledi.
Sabah başlayan programlarının devam ettiğini belirten ve temaslarını aktaran Yıldırım, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya gelerek süren müzakereleri başta olmak üzere, KKTC Türkiye ilişkilerini bütün yönleriyle değerlendirdiklerini belirtti. Bir kez daha KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti’nin birbirlerine lazım olduklarını gördüklerini kaydeden Yıldırım, bu birlikteliğin gelecek yıllarda çok çeşitli boyutlarıyla güçlenerek devam edeceğini ifade etti. Yıldırım çözüm hangi şekilde tecelli ederse etsin bu gerçeğin hiçbir zaman ortadan kalkmayacağını da belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.