Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Prizren Başkonsolosluğunun Açılışını Yaptı

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren’de faaliyete geçen Türkiye Başkonsolosluğu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Kosova Başbakanı İsa Mustafa’nın da katılımıyla açıldı.Kurtulmuş, Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren’de faaliyete geçen Türkiye Başkonsolosluğu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Kosova Başbakanı İsa Mustafa’nın da katılımıyla açıldı.
Kurtulmuş, Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Milletvekili Müfera Şinik, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Başkonsolos Selen Evcit ile birlikte kurdeleyi keserek, Başkonsolosluğun resmi açılışını yaptı.
Kurtulmuş ve Başbakan Mustafa daha sonra Türk bayrağını alkışlar eşliğinde göndere çekti. Konsolosluk binasını gezdikten sonra Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kosova Başbakanı Mustafa ile birlikte başkonsolosluk binası önünde toplanan kalabalığı selamladı.
Kurtulmuş daha sonra Kosovalı yetkililerle birlikte Prizren’deki tarihi eserleri gezdi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Helveti Tekkesi’ni gezerek tekke hakkında bilgi aldı. Kurtulmuş, daha sonra, kısa bir süre önce TİKA tarafından restore edilerek açılışı yapılan Emin Paşa ve Sinan Paşa Camilerini ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.