Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Fas’ta

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Fas’ın başkenti Rabat’taki Türk Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında temaslarına başladı.Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Fas programı çerçevesinde Rabat’ta ilk olarak Başbakan Abdulilah...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 00:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 00:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Fas’ın başkenti Rabat’taki Türk Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında temaslarına başladı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Fas programı çerçevesinde Rabat’ta ilk olarak Başbakan Abdulilah Benkiran, Yüksek Öğrenim Bilimsel Araştırma ve Kadroların Formasyonu Bakanı Lahsen Davudi, İslam İşleri ve Vakıflar Bakanı Ahmet Tevfik ve Yurtdışında Yaşayan Faslılar Bakanı Enis Biru ile bir araya geldi. Kurtulmuş daha sonra Milli Kütüphane’de "Medeniyet Tasavvuru" başlıklı bir konferans verdi. Konferansa Rabat’ta yaşayan Türk vatandaşları ile çok sayıda Faslı katıldı.
Konferansın ardından Bakan Kurtulmuş, yine Milli Kütüphane içerisinde Kaftan ve Osmanlı Fermanları Sergisi’nin açılışına katıldı. Bakan Kurtulmuş, Osmanlı kıyafetlerinin tanıtıldığı sergiyi eşi ile birlikte gezerek yetkililerden sergi hakkında bilgi aldı.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş daha sonra Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti ve yenilenen bölümlerin açılışını yaptı. Açılış törenine, Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz’ün yanı sıra, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Turan Karataş’ın da arasında bulunduğu çok sayıda yetkili katıldı.
Kurtulmuş açılış töreninin ardından beraberindeki heyetle Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.