Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu: “Ortak Bir Zeminde Buluşma Konusunda Ümitliyim"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB-Türkiye Zirvesine öncesinde yaptığı açıklamada, “Ortak hedef için çalışıyoruz. Ümit ederiz bu temel hedefleri barındıran bir çerçevede ortak bir zeminde buluşmamız mümkün olur. Bu konuda ümitliyim”...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB-Türkiye Zirvesine öncesinde yaptığı açıklamada, “Ortak hedef için çalışıyoruz. Ümit ederiz bu temel hedefleri barındıran bir çerçevede ortak bir zeminde buluşmamız mümkün olur. Bu konuda ümitliyim” dedi.
AB-Türkiye Zirvesi Brüksel’de başlıyor. Mülteci krizinin gündem maddesini oluşturduğu zirvede, Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB liderleri ile bir araya geliyor. Liderler, zirvede ise sığınmacı krizini ve Türkiye’nin bir önceki zirvede sunduğu teklifin ayrıntılarını ele alınacak. Zirvede, göçmenlerin Türkiye üzerinden gerçekleştirdikleri yasadışı göçü yasal hale getirmek, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği konusunda somut adımlar atmak ve Türkiye’deki mülteciler konusunda adil külfet paylaşımında bulunulması gibi konular üzerinde durulacak.
Davutoğlu, toplantıya gelişinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Davutoğlu, “Hedefimiz çok acıktır, insani perspektifle mültecilere yardımcı olmak. Ayrıca Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin derinleşmesi ve sağlam temellere oturtulmasını sağlamak. Ortak hedef için çalışıyoruz. Ümit ederiz bu temel hedefleri barındıran bir çerçevede ortak bir zeminde buluşmamız mümkün olur. Bu konuda ümitliyim” dedi.
Davutoğlu, Türkiye’nin AB üyeliğinin önemli olduğunu ifade ederek, insani değerlerin Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın da değeri olduğunu belirtti. Türkiye’nin hiçbir yardım almadan 2.7 milyon sığınmacıyı kabul ettiğini dile getiren Davutoğlu, bugün Türkiye’nin bu konudaki politikasına devam edeceğini bir kez daha tekrarlayacağını belirtti. Türkiye ve AB’nin aynı hedefe sahip olduğunu dile getiren Başbakan, AB liderleri ile bugün de müzakerelere devam edileceğini bildirerek, “Tüm sığınmacılara yardım etme hedefimize ulaşacağımıza umuyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.