Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Binali Yıldırım, Türk Ve Azerbaycan Şehitliğini Ziyaret Etti

Başbakan Binali Yıldırım Türk ve Azerbaycan şehitliğini ziyaret etti.Başbakan Binali Yıldırım, temaslarının son gününde Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Binali...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım Türk ve Azerbaycan şehitliğini ziyaret etti.
Başbakan Binali Yıldırım, temaslarının son gününde Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Binali Yıldırım, önce Haydar Aliyev’in mezarını ardından da Azerbaycan Şehitliği’ni ziyaret etti. Yıldırım’ı Azerbaycan Şehitliği’nde tören mangası çalınan iki ülke milli marşları eşliğinde karşıladı. Daha sonra Bakü Türk Şehitliği’ne geçen Yıldırım, buradaki anıta çelenk ve temsili Türk şehit mezarlarına karanfil bırakarak, anıt defterini imzaladı.
Yıldırım, anıt defterine şunları yazdı: “Kafkas İslam Ordusunun kahraman neferleri, aziz şehitlerimiz. Can Azerbaycan’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna kadim Osmanlı coğrafyasının her bir köşesinden gelerek bu topraklarda şehitlik mertebesine erişen sizlerin aziz hatıraları önünde minnet ve şükranla eğiliyoruz. Azerbaycan’ın dört bir köşesinde yer alan kabirleriniz ebedi kardeşliğimizin şeref nişanıdır. Ruhunuz şad olsun”
Binali Yıldırım, Şehitlik Türk Cami’sine uğradıktan sonra Azerbaycan’dan ayrılmak üzere havalimanına doğru hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.