Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barzani'den TSK'ya kınama, PKK'ya uyarı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, TSK'nın Erbil’e bağlı Revanduz kasabasının Zargeli köyüne yaptığı hava operasyonunu kınadı. Hava operasyonunda 5 sivilin hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Barzani'nin ofisinden...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, TSK'nın Erbil’e bağlı Revanduz kasabasının Zargeli köyüne yaptığı hava operasyonunu kınadı. Hava operasyonunda 5 sivilin hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, "Zargeli köyünde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum. Umarım, Türkiye bu gibi bir operasyonu bir daha tekrarlamaz. Sivillerin hayatını kaybettiği bir olayın hiçbir gerekçesi olmaz." ifadeleri kullanıldı.

PKK, ÇEKİLMELİ

Açıklamada PKK’nın sivil alanlardan uzaklaşmasını isteyen Barzani, operasyonların devam etmesi halinde sivillerin daha çok zarar göreceğini duyurdu.

Barzani, PKK’nın sivil alanda çekilerek Irak Kürdistan halkının savaş kurbanı olmaması gerektiğinin altını çizdi.

İddiaya göre bugün TSK’nın Revanduz kasabasının Zargeli köyü yakında bulunan PKK mevzilerine düzenlediği hava operasyonunda 5 sivil hayatını kaybetti. Operasyonda bazı siviller ise yaralandı.

NEÇİRVAN BARZANİ DE KINADI

Sivillerin öldüğü iddiası üzerine Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin ofisinden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada;"Sivil vatandaşlarımızın hayatına mal olan TSK operasyonlarını kınıyoruz. Umarız Türkiye köylerimizi ve sivil vatandaşlarımızın bombalamasından uzak durur.” denildi.
Açıklamada sorunun diyalog yoluyla çözülmesi istenirken, PKK’dan da sivillerin bulunduğu bölgeleri terk etmesi istendi.

PARLAMENTO DA AÇIKLAMA YAPTI

Söz konusu operasyonla ilgili Irak Kürdistan Parlamentosu da yazılı açıklama yaparak olayı kınadı.

Parlamentonun açıklamasında;” Biz bu operasyonu şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Bu operasyonun hiçbir gerekçesi olmaz, ve hiçbir bahaneyi kabul etmiyoruz. Umarız Türkiye ve PKK silahlara tekrar sarılmak, yerine bir daha diyalog masasına döner. Silahın ve şiddetin diline başvurmanın iki tarafa da zarar vereceği kesindir.” ifadeleri yer aldı.

PETROL BORU HATTINI BOMBALAYANLARI KINIYORUZ

Ayrıca parlamento, Türkiye'ye giden petrol boru hattına yönelik saldırıyı da kınadı. Konuyla ilgili açıklama, kimsenin Irak Kürdistan halkının yaşam kaynağını hedef haline getirme hakkına sahip olmadığı ifade edildi.

Kürt Parlamentosu'nun açıklamasında:” Şu an Bağdat tarafından uygulanan ambargo yüzünden vatandaşlarımız çok sıkıntılı günler geçiriyor. Vatandaşlarımızın tek geçim kaynağı Türkiye’den dünyaya gönderilen petrol gelirdir. Bu gibi girişimler vatandaşlarımızın hayatını daha da zorlaştıracaktır.” denildi.
PKK, Kerkük -Yumurtalık petrol boru hattına saldırı düzenlemişti.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.