Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barzani, koalisyon güçleri temsilcileriyle bir araya geldi ‏

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyon güçleri; ABD, Avustralya, Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda ve Kanada ülkelerinin Erbil'deki konsolos ve temsilcileriyle bir araya geldi....

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyon güçleri; ABD, Avustralya, Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda ve Kanada ülkelerinin Erbil'deki konsolos ve temsilcileriyle bir araya geldi. Selahaddin şehrinde gerçekleşen buluşmada konuşan Barzani, IŞİD'in vahşetine rağmen Peşmerge'nin savaş hukukuna bağlı olacağını söyledi.
Mesud Barzani, Peşmerge'nin hiçbir zaman sivil halka zarar vermediğini dile getirdi. Koalisyon güçlerinin desteğiyle Peşmerge’nin önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Barzani, "Peşmerge’nin savaş alanında gösterdiği başarı, IŞİD teröristlerinin Musul Ovası ve işgali altındaki bölgeleri Suriye’ye bağlama planını bozdu. Peşmerge karşısında düşmanın artık savaşacak gücü kalmadı. Bu yüzden de intihar saldırıları, mayın ve bombalı saldırılarla sonuç almaya çalışıyor.” dedi.

Irak hükümetinin IŞİD’e karşı savaşta üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Barzani: ’’Irak sınırları içinde Peşmerge dışında IŞİD’le savaşan başka askeri güç yoktur. Irak hükümeti teröre karşı mücadelede üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve Peşmerge'ye destek vermeli.’’ ifadelerini kullandı.
Mesud Barzani ile konsolosluk temsilcileri Peşmerge’nin ihtiyaçları ve mülteciler için yapılması gereken yardımlar konularında fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi de hazır bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.