Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Barış" adlı geminin Mersin'den hareket ettiği iddia edildi

Yunanistan'ın Girit açıklarında arızalanarak 700 civarındaki göçmen ile sürüklenmeye başlayan Barış adlı kuru yük gemisi, Girit'in İerapetra Limanı açıklarına demirledi. Göçmenlerin limana nakledilmesi işlemi devam ederken, yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Barış" adlı geminin Mersin'den hareket ettiği iddia edildi
Yunanistan'ın Girit açıklarında arızalanarak 700 civarındaki göçmen ile sürüklenmeye başlayan Barış adlı kuru yük gemisi, Girit'in İerapetra Limanı açıklarına demirledi. Göçmenlerin limana nakledilmesi işlemi devam ederken, yapılan sağlık taramasında Ebola dahil herhangi bir sağlık tehlikesi bulunmadığı belirlendi.

Göçmenler arasında yaklaşık 100 çocuk olduğu açıklanırken, çocuklar aşıdan geçirilecek. Hafif yaralı olan bazı kişilerin ise Girit hastanesine gönderildikleri duyuruldu. Her ihtimale karşı Girit hastanesinde 100 yataklı bir bölüm de hazırlandı.

15 KİŞİ GÖZALTINDA

Bu arada sabah saatlerinde gemiye çıkan özel kuvvetler görevlileri 15 kişiyi gözaltına aldı. Gemide gözaltına alınanlar arasında sadece gemi personelinin bulunmadığı, göçmenlerden bazılarının bıçakla direnmesi üzerine arbede yaşandığı aktarıldı. Kaynaklar, arbede sırasında bazı göçmenlerin yaralandığını, direnenlerin de gözaltına alındığını iddia etti.

GEMİ MERSİN'DEN HAREKET ETMİŞ

Bu arada geçen salı günü sabaha karşı arızalanarak sürüklenmeye başlayan 77 metre uzunluğundaki geminin Afrika'dan İtalya'ya gittiğine yönelik bilginin doğru olmadığı öne sürüldü. Haber sitelerinin Yunan yetkililere dayandırdıkları haberlerde, Türkiye'den bir şirkete ait olan Barış adlı geminin Mersin Limanı'ndan hareket ettiği ve gemide bulunan yasadışı göçmenlerin tamamının Suriyeli olduğu belirtiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.