Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baltimore'da 'acil durum' ilan edildi

ABD’nin Maryland eyaletindeki Baltimore şehrinde 19 Nisan'da siyahi Amerikan vatandaşı Freddie Gray'in (25) ölümünden sonra başlayan protestolar nedeniyle bölgede acil durum ilan edildi. Maryland Valisi Larry Hogan eyalette acil durum ilan etti....

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 02:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 02:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’nin Maryland eyaletindeki Baltimore şehrinde 19 Nisan'da siyahi Amerikan vatandaşı Freddie Gray'in (25) ölümünden sonra başlayan protestolar nedeniyle bölgede acil durum ilan edildi.

Maryland Valisi Larry Hogan eyalette acil durum ilan etti. Vali Hogan, Ulusal Muhafız Birliği’ni bölgede konuşlandırılacağını ifade etti. Bugün eylemciler ile polisler arasında çıkan çatışmada 7 polis yaralandı. Polisin eylemcilere karşı biber gazı kullandığı bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings Blake ile telefon görüşmesi yaptığı ve bölgede yaşanan protesto olayları hakkında bilgi aldığı belirtildi. Beyaz Saray, görevine bugün başlayan Adalet Bakanı Loretta Lynch’in bölgede yaşanan olaylarla ilgili Başkan Obama’yı bilgilendirdiğini açıkladı.

Gözaltında hastanelik olan Freddie Gray, bir hafta hastanede kalmış, belkemiğindeki ciddi ve açıklanamayan yaralar nedeniyle yaşamını yitirmişti. Protestolar Gray'in dün cenazesinin kaldırılmasından saatler sonra başladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.