Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan Turizmcileri Priştine Fuarı’nda Buluştu

Kosova’nda düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı’nda Balkan turizmcileri bir araya geldi.Başkent Priştine’de düzenlenen fuarın açılışını yapan Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Avni Kastrati, Kosova’nın tanıtımında ayrı...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balkan Turizmcileri Priştine Fuarı’nda Buluştu
Kosova’nda düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı’nda Balkan turizmcileri bir araya geldi.
Başkent Priştine’de düzenlenen fuarın açılışını yapan Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Avni Kastrati, Kosova’nın tanıtımında ayrı bir yeri olan fuarın, ülkede turizm sektörünün gelişmesinde de önemli rol oynadığını söyledi. Kastrati, “Avrupa’nın en genç ülkesi Kosova’nın imajı konusunda da fuarın ayrı bir önemi var” ifadesini kullandı.
Fuara katılan Karadağ Ulusal Turizm Teşkilatı İcra Konseyi üyesi Branko Sojiç, ülkesinin bu yıl da eski Yugoslavya ülkelerindeki turistlerin çekim noktası olacağını belirterek, turizm sektöründe turiste çeşitliliği ön plana aldıklarını ifade etti. Arnavutluk’u temsilen fuara katılan Turizm Acenteleri Derneği Başkanı Gzim Hajdinaga, bu yıl Arnavutluk’un Adriyatik sahillerinde çok daha fazla turist beklediklerini kaydetti.
Fibula tur operatörü çerçevesinde Priştine Uluslararası Turizm Fuarı’nda Türkiye’yi temsil eden şirketlerden Belconti Resort Hotel Genel Müdür Yardımcısı Hakan Toksöz, özellikle Balkan bölgesinden gelen misafirlere son derece önem ve değer verdiklerine işaret ederek, “Kültürlerimiz çok benziyor, yaşayış şekillerimiz çok benziyor, yaşam tarzlarımız benziyor. Bunlarla ilgili Balkan ülkelerinden gelen misafirlerimize şunu açıkça söyleyebilirim. Tabi biz turizmci olarak evrensel düşünürüz ama bu bölgeden gelen misafirlerimize daha da titizlendiğimizi söyleyebiliriz. Çünkü hepsi kardeşlerimiz, akrabalarımız, dostlarımız” dedi.
Kosova’ya ilk kez katıldıklarını kaydeden Side La Grande Resort Oteli Genel Müdürü Hüseyin Çiçek, iyi bir ilgi gördüklerini ve verimli bir çalışma olmasını umut ettiklerini belirterek, “Side La Grande bölgenin yıldızı olmaya aday bir otel. Çünkü biz uygun fiyatlarla ve ekonomik fiyatlarla ultra her şey dahil konseptinde çalışacağız” diye konuştu.
Amelia Otel Genel Müdürü Ramazan Mutlu ise, “Kardeş ülkeleriz. Kültürlerimiz yaklaşık birbiriyle çok yakın. Biz hizmet olarak zaten bölgemiz olarak da Amelia otel olarak da Avrupa konsepti sunuyoruz. Burada bir Avrupa’nın ülkesi. Ama biz insanlarını seviyoruz” açıklamasını yaptı.
Balkanların en büyük tur operatörlerinden Fibula Turizm Acentası temsilcilerinden Tancer Gökhan Eker, Rusya pazarında beklenen müşteri sayısının düşük geçecek olmasının, Balkan pazarına talebi artırdığına dikkat çekerek, “Alternatif pazar olarak görülüyordu Balkan pazarı. Bu sene ana pazar kıvamına geldi. Bu sene de ciddi bir ivme var, yukarı doğru artış var” dedi.
Türkiye, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan ve diğer Balkan ülkeleri turizmcilerinin buluştuğu Priştine Uluslararası Turizm Fuarı 19 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.