Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkçılık, Senegal’in en gözde mesleği

Batı Afrika’nın Atlas Okyanusu’na açılan kapısı Senegal’de balıkçılık en gözde mesleklerin başında geliyor. Kıyı ülkesinin başkenti Dakar’da binlerce aile, geçimini balıkçılıkla sağlıyor.Balık pazarlarında hareketlilik sabahın...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkçılık, Senegal’in en gözde mesleği
Batı Afrika’nın Atlas Okyanusu’na açılan kapısı Senegal’de balıkçılık en gözde mesleklerin başında geliyor. Kıyı ülkesinin başkenti Dakar’da binlerce aile, geçimini balıkçılıkla sağlıyor.

Balık pazarlarında hareketlilik sabahın erken saatlerinde başlıyor ve güneşin batışına kadar sürüyor. Akşama doğru kumsala gelen müşteriler, balıkçıların kıyıya dönüşünü bekliyor. Tekneleri boş dönmeyen balıkçıların tezgâhlarını onlarca farklı renk ve desene sahip taze balıklar süslüyor.

Balığın bol olduğu Senegal’de yıl boyunca balıkçılık yapılıyor. Avlanma için çok büyük olanaklara sahip olmayan balıkçıların tekneleri de bir o kadar ilginç. Tamamen el yapımı olan sandallarıyla balıkçılık yapan Senegallilerin tuttukları balıkların büyüklükleri şaşırtıyor.

OLMAZSA OLMAZLARDAN

Sahil ülkesi olmasının avantajlarını sonuna kadar kullanan Senegalliler için balık olmazsa olmazlardan. Mini restoranların da bulunduğu pazar içerisinde isteyenler balıklarını pişirtebiliyor. Sağlık açısından yumurta, et ve süt gibi zengin protein içeriğine sahip balık eti mineraller yönünden de iyi bir kaynak.

BALIK EKONOMİNİN CAN DAMARI

Ağırlıkları ve boyutları ile müşterinin beğenisine sunulan balıklar, Senegal ekonomisinin can damarı. Binlerce Senegallinin geçim kaynağı olan balıkçılık ülke ekonominin en büyük ihraç kalemlerinden.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.