Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakü’de Türkiye Tanıtım ve Kültür Günleri gerçekleştiriliyor

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de “Türkiye Tanıtım ve Kültür Günleri” gerçekleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de “Türkiye Tanıtım ve Kültür Günleri” gerçekleştiriliyor.

4.İslam Dayanışması Oyunları Bakü 2017 kapsamında Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davet ve desteği ile İslam ülkelerinin “kültür günleri” yapılıyor.

Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği-Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından organize edilen “Türkiye Kültür ve Tanıtım Günleri” 20 ve 21 Mayıs tarihlerinde Sabir Parkı’nda gerçekleştiriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının bir çok genel müdürlüğünün yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı yaptığı iki günlük etkinliklere Türkiye’den 100’e yakın davetli katılıyor. Her gün yerel saatle 11.00’den 24.00’a kadar sergiler düzenlenecek. İki gün boyunca yerel saatle 15.00, 16.00, 19.00, 20.00, 21.00’da ise konserler ve gösteriler yapılacak.

Etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dünyaca ünlü 20 kişilik Devlet Halk Dansları Topluluğu, Türk Halk Müziğinden Volkan Gözübüyük, Meltem Seyfelioğlu, Türk Sanat Müziğinden Günay Şimşek, Yıldız Çam Özdemir gibi seçkin sanatçılar katılarak konserler verecek.

Gündüzleri saat 15:00’da başlayıp saat 24.00’e kadar sürecek konser ve gösterilerle iki gün boyunca Bakü’deki turistlere ve Bakülülere Türk müziğinin klasik, geleneksel ve modern türlerinin bütün örneklerini gösterecekler. Devlet Halk Dansları ekibi ise Türkiye’nin Bitlis, Dinar, Karadeniz yöreleri ile Zeybek ve Azerbaycan halk danslarını sergileyecek.

Bakü’ye bir kültür-sanat çıkartması yaptık

4. İslam Dayanışma Oyunları çerçevesinde Türkiye Tanıtım ve Kültür Günleri yapıldığını vurgulayan Türkiye Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Dr. İrfan Çiftçi, “Türkiye Tanıtım ve Kültür Günleri yapıyoruz. Burada Türk kültürünün modern, klasik, geleneksel bütün değerlerini getirmiş bulunuyoruz. Yaklaşık 90 tane sanatçımız var burada. İki gün boyunca yoğun bir konser, etkinliğimiz var. Ayrıca bu bağın tamamını biz kapatmış bulunuyoruz. Burada İstanbul kitapçısı var, Kültür Bakanlığı’mızın yayınları var. Kardeş Azerbaycan bize 2 tam gün ve bütün bu parkı vermiş bulunuyor. En kapsamlı etkinlikleri biz yapıyoruz. Yıllar sonra Bakü’ye bir kültür-sanat çıkartması yaptık diyebiliriz” dedi.

Ayrıca Azerbaycan’da yakından tanınan Türkiye’nin iki ünlü popüler sanatçıları Niran Ünsal Cumartesi gecesi, Burak Kut ise yarın TSİ 20’de Bakü’deki sevenleri ve izleyenlerle buluşacak.

Etkinlik boyunca Sabir Parkı’ndaki bütün stantlarda Türkiye’den gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çini, Ebru, Hüs-i Hat, Nakış-Telkırma-Telsarma, Sedefkârlık, Gümüş Telkâri gibi sanatlarının ustaları hünerlerini misafirlere gösteriyor.

Böyle etkinliklerin düzenlenmesinin güzel olduğunu belirten Ruslan Dadaşov, “Böyle etkinlikler Türkiye tarafından düzenlendiğinde daha fazla ilgi görüyor. Hattatlık ve ya Ebru sanatı Azerbaycan halkının ilgisini çekiyor. Böyle etkinliklerin düzenlenmesi taktir edilir bir durum” dedi.

Alandaki dev ekranlardan iki gün boyunca Türkiye tanıtma filmlerinin gösterileceği etkinlik alanında ziyaretçilere geleneksel Türk tatlarından ikram ediliyor. Resmi açılışa Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın temsilcileri, misafir misyon temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.