Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Zeybekci, 40. KKTC Uluslararası Fuar’ın Açılışını Yaptı

40. KKTC Uluslararası Fuarı, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un yer aldığı birçok üst düzey yetkilinin...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
40. KKTC Uluslararası Fuarı, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un yer aldığı birçok üst düzey yetkilinin katılımıyla açıldı.
40. KKTC Uluslararası Fuarı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışta KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve Bakan Zeybekci kısa birer konuşma gerçekleştirdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuşmasında, “Sizleri Anavatan’dan, Türkiye’den en sıcak duygularla selamlıyorum. Bir anneyle çocuğu arasındaki ilişkiyi anlatmak ne kadar zorsa, Türkiye ile Kıbrıs arasındaki ilişkiyi anlatmak op kadar zordur. Kıbrıs candır, Türkiye’nin bir parçasıdır, Kıbrıs bizim için Türkiye’nin Trakya’sı, Ege’si, Akdeniz’i neyse aynı anlama gelir. Türkiye için vazgeçilmezdir, vazgeçilmez bir parçasıdır. Bırakın namerde merte bile muhtaç edilmemesi boynumuzun borcudur. Buraya kasıtlı olarak, hakikatten planlı şekilde gerek asimilasyon gerek sindirme amacıyla uygulanan ambargoların ne anlam ifade ettiğini bilmek lazım” dedi.
Bakan Zeybekci, ülkeye ilk kez 1995 yılında geldiğini ifade ederek, “Kıbrıslı Türk kardeşimin cezalandırılmasını bire bir görmüştük. Bundan 3-4 yıl önce geldiğimde de hakikatten modern bir şehir, ülke haline geldiğini görmenin mutluluğu içindeyim. Bunlar Türkiye’nin gayretleriyle, desteğiyle yapıldı. Bundan sonra da Türkiye-KKTC el ele Kıbrıs’ı kendi ayakları üzerinde duran ekonomi haline getirecek. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın isteği de bu yöndedir. Burada gerek hayvancılıkla ilgili, bundan sonra da son derece önemli olan, KKTC’nin en önemli ihtiyacı olan su. Böyle bir mesafeden dünyada ilk defa su kardeşe taşındı. Bunun getirileri olacak. Şehirlerin insani ihtiyaçları dışında, birinci sınıf tarım suyu olarak kullanılabileceğini biliyorum. Asıl olması gereken o suyla burada bereket fışkırmalı topraktan. Burası bir tarım ülkesi olur. Türkiye’nin bir sebze deposu haline gelir. Diğer taraftan hayvancılıkla ilgili çalışmalarımız da devam edecek. Bu sene sonbaharda Türkiye’de 1. Kıbrıs Fuarı’nı düzenleyeceğiz. Orada can Kıbrıs’ımızın ürünlerini gerek ürün gerekse turizm tanıtımını inşallah biz üstleneceğiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.