Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yıldız, Rusya’ya geliyor, gündem enerji

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çarşamba günü Rusya’nın başkenti Moskova’ya geliyor. Yıldız, Rus mevkidaşı Aleksandr Novak, Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko ve Gazpromexport...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Yıldız, Rusya’ya geliyor, gündem enerji
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çarşamba günü Rusya’nın başkenti Moskova’ya geliyor. Yıldız, Rus mevkidaşı Aleksandr Novak, Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko ve Gazpromexport Başkanı Telena Burmistrova ile ikili görüşmelerde bulunacak.

Rusya’dan en çok doğalgaz alımı yapan Türkiye, doların artması nedeni ile tüketime fiyatları yansıtmaya başladı. Ekim ayından itibaren elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam yapılacağını açıklayan Yıldız, Rusya’dan indirim talebinde bulunacak. Rusya’dan özel şirketler de 10 milyar metreküpe kadar doğalgaz alımı yapabiliyor. Dolarla alım yapan ve TL ile satan özel şirketler için oluşacak muhtemel sıkıntılar da değerlendiriliyor.

Yıldız, Rosatom Başkanı Kriyenko ile görüşmesinde Mersin Akkuyu’ya inşa edilecek nükleer santralle ilgili gelişmeleri ele alacak. ÇED, inşaat izin ve lisanslama süreci devam eden proje ile ilgili iki ayrı komite çalışmalarını sürdürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.