Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci: “Sapkın bir dini anlayışa sahip olan FETÖ milli iradeye karşı darbe girişiminde bulundu”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürcistan Maliye Bakanı Nodar Khaduri ile düzenlediği basın toplantısında, “TSK içerisinde yuvalanan sapkın bir dini anlayışa sahip olan FETÖ örgütüne bağlı olan bir çete milli iradeye karşı...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürcistan Maliye Bakanı Nodar Khaduri ile düzenlediği basın toplantısında, “TSK içerisinde yuvalanan sapkın bir dini anlayışa sahip olan FETÖ örgütüne bağlı olan bir çete milli iradeye karşı darbe girişiminde bulundu. Bu darbe girişimine karşı Türk halkı destansı bir sivil direniş göstererek bu darbe girişimini önlemiş oldu” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te temaslarını sürdürüyor. Bakan Tüfenkci, temasları kapsamında Türkiye-Gürcistan Ortak Gümrük Komitesi Toplantısı ve protokol imza törenine katıldı. Daha sonra Bakan Tüfenkci ve Gürcistan Maliye Bakanı Nodar Khaduri basın toplantısı düzenledi. Bakan Tüfenkci, ülkeler arasındaki tarihin ve kültürün etkisiyle ilişkilerin müstesna nitelik kazandığını ifade ederek, “Çeyrek arılık ilişkilerimize baktığımızda Türkiye-Gürcistan ilişkileri hem komşularımıza hem dünyaya örnek olacak niteliktedir. bu nitelik bu özellik bizim yeni projeler yapmamız noktasında her iki ülkeyi de cesaretlendirmektedir” dedi. 15 Temmuz’da Türkiye’nin en vahim hadiselerinden birini yaşadığını belirten Bakan Tüfenkci, “TSK içerisinde yuvalanan sapkın bir dini anlayışa sahip olan FETÖ örgütüne bağlı olan bir çete milli iradeye karşı darbe girişiminde bulundu. Bu darbe girişimine karşı Türk halkı destansı bir sivil direniş göstererek bu darbe girişimini önlemiş oldu. Bu darbe girişimine karşı Gürcistan halkının yanımızda olduğunu bilmek bize büyük bir güç vermektedir. Bu noktada özellikle Gürcistan başbakanı ve beraberindeki güçlü bir heyetle menfur darbe girişiminin üzerinden bir hafta bile geçmeden Ankara’ya gelmiş ve Türk halkının yanında olduklarını bildirmişlerdir. Devletimiz ve milletimiz, Gürcistan Başbakanın ve Gürcistan halkının bu desteğini asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.
“İyi ilişkiler bölgesel barışa katkı sağlayacağı gibi dünya barışına da katkı sağlayacaktır”
Bakan Tüfenkci açıklamasını şu şekilde sürdürdü. “Karşılıklı saygı ve güvenle ortak değer ve çıkarlara dayanan ilişkilerin gelişmesi bölgesel güvenlik ve istikrara da katkı sağlamaya devam edecektir. Bu iyi ilişkiler bölgesel barışa katkı sağlayacağı gibi dünya barışına da katkı sağlayacaktır. İlişkilerimizin ekonomik boyutuna baktığımızda da gelişmeye açık bir tablo görüyoruz. Bu çerçevede her iki ülke gümrük idarelerince yasal ticareti kolaylaştırmak yasadışı ticaretle beraberce mücadele etmek için ortak konularda önemli görevler düşmektedir. 2014 yılında ilişkilerimizi daha da kurumsallaştırmak üzere Ortak Gümrük Komitesi metni imzalanmıştır. Bu metin ilişkilerimizi geliştirmekte ve derinleştirmektedir. Ülkeler arasındaki ilişkilerinden en önemli unsurunu da ulaştırma oluşturmaktadır. Ulaştırma alanında Türkiye açısından Gürcistan sadece ikili anlamda değil transit koridoru olarak da büyük önem arz etmektedir. Türkiye ihracatının Kafkasya ve Orta Asya taşınmazlarımızın çok büyük bir kısmı Gürcistan üzerinden yapılmaktadır. Bu trafiğin gelecekte daha da artmasını beklemekteyiz. Sarp sınır kapımızı yeniden inşa ediyoruz. Bununla ilgili projeyi bakanımıza ilettim. Bir ay içinde de inşaata başlamış olacağız”
“Gümrük alanında deklarasyonunun ilan edilmesinin faydalı görüyorum”
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin tarihi İpek Yolunun canlandırılması adına Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın değerli katlıları ile sürdüğünü sözlerine ekleyen Bakan Tüfenkci, “Bu noktada Türkiye tarafından hukuki engeller nedeniyle Türkiye ayağının biraz geciktiğinin farkındayız. Ancak bu engelleri de aştık ve bütün hızımızla bu projenin bitirilmesi için çalışıyoruz. Hedefimiz 2016’nın sonunda 2017’nin başında bu projeyi bitirmek. Bu anlamda da iki gümrük idarelerinin bu projenin işlerini gümrük noktasındaki çalışmaları da hızlı bir şekilde başlayıp bitireceğiz” açıklamasını yaptı.
İşbirliği faaliyetlerin başlangıcı niteliğinde bir eylem planının gerçekleştirildiğini bildiren Bakan Tüfenkci, “Ülkeler arasında gümrük alanında deklarasyonunun ilan edilmesinin oldukça faydalı görüyorum. Türkiye’deki hain darbe girişimine rağmen kısa zamanda Türk ekonomisinin toparlanması Türkiye’nin makro ekonomik gösterilerinin ve mikro ekonomik göstergelerinin hızlı bir şekilde toparlanması ve istikrarı ve güveni yenide yakalaması, Türk milletinin hem demokrasiye hem ekonomiye sahip çıktığını göstermektedir. Dost ve kardeş Gürcistan’da 8 Ekim’de gerçekleşecek genel seçimlerin hem Gürcistan demokrasisi hem de Gürcistan halkı için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.