Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özoğuz: Almanya'da ilk nesil işçilere çifte vatandaşlık verilsin

Almanya'da Federal hükümetin Uyumdan Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz, çifte vatandaşlık hakkının genişletilmesini istedi. Almanya’ya ilk gelen işçilere de çifte vatandaşlık verilmesini talep eden Özoğuz, koalisyon hükümetinin çıkardığı...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da Federal hükümetin Uyumdan Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz, çifte vatandaşlık hakkının genişletilmesini istedi. Almanya’ya ilk gelen işçilere de çifte vatandaşlık verilmesini talep eden Özoğuz, koalisyon hükümetinin çıkardığı çifte vatandaşlık yasasından ilk nesil işçilerin faydalanamadığını ifade etti. Süddeutsche Gazetesi’ne konuşan Özoğuz, "İlk nesil misafir işçiler, Almanya’nın kalkınmasına katkı sağladı. Bu insanların vatandaşlık elde ederken eski vatandaşlıklarını korumaları onlar için büyük bir jest olur." dedi. Bakan, çifte vatandaşlık yasasının ilk nesil işçileri kapsaması halinde 500 bin insanın faydalanabileceğini kaydetti.

"Babam 88 yaşında ve Alman vatandaşı olmayı çok isteyecektir." diyerek kendisinden de örnek veren Özoğuz, Türk pasaportunu da taşımak isteyen babasına karşı durmanın absürt olacağını belirtti. Uyum Bakanı Aydan Özoğuz’un ilk nesil işçilere çifte vatandaşlık talebini "Medyada iyi niyet tekliflerini bırakıp, yasa tasarısı hazırlamalı." diyerek eleştiren Yeşiller İç Politika Sözcüsü Volker Beck “Almanya’ya gelen ilk nesil işçiler çifte vatandaşlığı çoktan hak etti. Modern vatandaşlık yasası herkese çifte vatandaşlığı mümkün kılmalı. Muhafazakâr ideoloji, çifte vatandaşlığı kötü gösterse de günümüz dünyasında uluslar üstü kimlikler gelişiyor ve bu böyle daha iyi." ifadelerini kullandı. Beck, Özoğuz’un boş vaatlerde bulunmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.