Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik: "FETÖ’nün propagandasının yalan olduğu ortaya çıktı”

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Lizbon’da düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’nin kaç yıldan beri DAEŞ’i terör örgütü olarak kabul ettiği, cumhurbaşkanımızın DAEŞ’e karşı ne tür söylemler kullandığı açıktır....

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Lizbon’da düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’nin kaç yıldan beri DAEŞ’i terör örgütü olarak kabul ettiği, cumhurbaşkanımızın DAEŞ’e karşı ne tür söylemler kullandığı açıktır. Bu bir kez daha görüldü ki darbe girişimi gecesi sınırdan asker çekerek Türk sınırında DAEŞ lehine güvenlik zaafı oluşturan FETÖ’nün bütün propagandasının ne kadar yalan olduğu ortaya çıktı” dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Portekiz’in başkenti Lizbon’da bulunan Büyükelçilik binasında basın toplantısı düzenledi. AB Bakanı Çelik idam cezasının geri gelmesiyle yönelik soruya, “Vatandaşlar bunu dillendirdiler biz de siyasetçi olarak buna kulak vermek zorundayız. Bu konu TBMM’de görüşülmemiştir, herhangi bir karara bağlanmamıştır. Türkiye’nin hukuk devleti konusunda, ifade hürriyeti konusunda diğer alanlarda özellikle AK Parti iktidarları döneminde ne büyük devrimci adımlar attığını herkes biliyor. Biz bu reformları sürdürmek için irademizi de açık bir şekilde ortaya koyuyoruz” yanıtını verdi.
“DAEŞ’e karşı verilen mücadele herkes tarafından takdirle karşılanıyor”
Bakan Çelik açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “DAEŞ’e karşı verilen mücadele herkes tarafından takdirle karşılanıyor. Ama bu mücadele konuşulurken iş PYD meselesine geldiği zaman gri alanda duruyor çoğunluk. Onu net bir şekilde söylüyoruz. Türkiye, Suriye’deki Arapların, Türkmenlerin ya da Kürtlerin kazanımlarına karşı değil. Dolayısıyla orada mücadele edilen şey Kürtler değildir. O yüzden bazen Kürt koridoru, Kürt bölgesi gibi ifadesi kullanılıyor. Sanki Türkiye bu tip Kürt tanımlı şeylerle mücadele ediyormuş gibi. Bunlar doğru değil. Bizim orada mücadele ettiğimiz şey Kürtlerin, Arapların, Türkmenlerin hepsinin kazanımları için terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Nasıl ki DAEŞ’e karşı mücadelemizi Sünnilere karşı mücadele diye kimse ortaya koyamazsa PYD’ye karşı mücadeleyi de kimse Kürtlere karşı mücadele diye ortaya koyamaz. Bunlar terör örgütüdür. Ne Kürtleri, ne Sünnileri, ne Şiileri temsil etmezler. Burada mesele şudur. Bu olaylar başlamadan evvel. Cumhurbaşkanımız Esad’la görüştüğü zamanlarda bile söylüyordu. Türkmenlerin haklarından bahsediyordu, Arapların haklarından, Suriye’de bir tutukluların serbest bırakılması, siyasi geçiş olması çerçevesi konuşuluyordu”
“Dünyanın bunu alkışlaması, ayakta selam durması gerekir”
Bakan Çelik, “55 ülke DAEŞ’e karşı mücadele veriyor koalisyon içinde ve bu kadar zamanda da kara propagandayla özellikle de FETÖ;’nün yayın organlarının başını çekmesi, onların kanaat önderlerinin başı çekmesiyle Avrupa’da ‘Türkiye DAEŞ’e destek veriyor’ diye kara propaganda yapılıyordu. Halbuki bizim DAEŞ militanı ya da başka unsurlara karşı nasıl mücadele ettiğimiz, bunları nasıl iade ettiğimiz ve Türkiye’nin kaç yıldan beri DAEŞ’i terör örgütü olarak kabul ettiği, cumhurbaşkanımızın DAEŞ’e karşı ne tür söylemler kullandığı açıktır. Bu bir kez daha görüldü ki darbe girişimi gecesi sınırdan asker çekerek Türk sınırında DAEŞ lehine güvenlik zaafı oluşturan FETÖ’nün bütün propagandasının ne kadar yalan olduğu ortaya çıktı. Bütün dünyanın da şunu düşünmesi lazım. Ordu hava ve kara unsurlarıyla girdi ÖSO’yu destekleyerek ilk defa bu kadar NATO sınırında DAEŞ unsurları kalmadı. Ülkemiz 1 ay içinde darbe girişimi atlatmış, birden çok terör örgütünün hedefi olan ülke böylesine yüksek bir başarı gösteriyor. Dünyanın bunu alkışlaması, ayakta selam durması gerekir, takdir etmesi gerekir” açıklamasını yaptı.
Bakan Çelik açıklamasını şu şekilde tamamladı: “PYD’nin, DAEŞ’e karşı mücadele etmediği görülmüştür. Doğru olanın ÖSO’nun Suriye’deki muhalif unsurları desteklemek olduğu da bu operasyonla ortaya çıkmıştır. Cerablus operasyonu bu açıdan da dönüm noktasıdır”
Bakan Çelik 23 ve 24’üncü fasılların Slovakya dönem başkanlığı içinde açılmasını beklediklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.