Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu’ndan, İngiliz Siyasetçiye Türk Nüfus Cüzdanı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temasları kapsamında geldiği Londra’da İngiliz siyasetçi Robert John Walter’a kendi imzaladığı Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını düzenlenen törenle takdim etti.Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temasları kapsamında geldiği Londra’da İngiliz siyasetçi Robert John Walter’a kendi imzaladığı Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını düzenlenen törenle takdim etti.
Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiliz siyasetçi, eski milletvekili Robert John Walter’a kendi imzaladığı Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını takdim etti. Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Binası’nda gerçekleştirilen törende kısa bir konuşma gerçekleştiren Çavuşoğlu, “Bugün çok sevdiğim bir dostuma Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde milletvekili olarak siyasi grubumuza başkanlık yapan ve yıllardır birlikte çalıştığımız çok değerli dostum ve milletvekili Robert Walter’a Türkiye Cumhuriyeti kimliğini vermekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Kendisi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istedi, biz de süreci hızlandırdık. Çok değerli Feride Hanım, çok değerli eşleri, çok sevdiğimiz Feride Hanım’la birlikte sık sık zaten Türkiye’de bulunuyorlar. Bundan sonra da hayatlarının bir kısmı Türkiye’de olacak bir kısmı burada olacak. Biz bu talebi memnuniyetle karşıladık ve kendisine benim imzaladığımı kimlik kartını takdim ediyoruz” dedi. Çavuşoğlu, konuşmasının ardından kendisinin ilk imzaladığı nüfus cüzdanını Walter‘a takdim etti.
Robert John Walter’a ise tören sırasında gerçekleştirdiği konuşmasında, “Sayın Bakan Bey ve Büyükelçim, bugün Türk oldum. Çok mutluyum. Türkiye’de güzel günler geçirmeyi dört gözle bekliyorum. Teşekkürler” dedi.
Törene Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Robert John Walter’ın Türk eşi Feride Alp’in yanı sıra Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Türkiye’nin Edinburgh Başkonsolosu Semih Lütfi Turgut da hazır bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.