Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu: “Türk Bayrağını Dalgalandırmak İçin Gece Gündüz Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mogadişu Büyükelçiliğinin açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Dünyanın her yerinde Türk bayrağını dalgalandırmak için, dünyanın her yerinde mazlumların yanında olmak gece...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mogadişu Büyükelçiliğinin açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Dünyanın her yerinde Türk bayrağını dalgalandırmak için, dünyanın her yerinde mazlumların yanında olmak gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Somali’deki Mogadişu Büyükelçiliğinin açılış törenine katıldı. Çavuşoğlu burada gerçekleştirdiği konuşmasında, Cumhurbaşkanının talimatı ile başlayan büyükelçilik inşaatın kısa sürede tamamlandığını belirterek, “Burası sadece burada hizmet görecek arkadaşlarımızın değil aynı zamanda Somalilerin de evidir. Cumhurbaşkanımızın destekleri ile son 14 yıl içinde dünyadaki büyükelçilik sayımızı, temsilcilik sayımızı 234’e çıkardık ve dünyada 6. sıradayız. Bakanlar Kurulu kararı ile bugüne kadar çıkan sayı 18, bu 18 misyonumuzu da açtıktan sonra 252’ye çıkacağız ve dünyada 5. sırada olacağız. Afrika’da herkes büyükelçiliklerini kapatırken biz 12’den 39’a çıktık. Dünyada Sayın Cumhurbaşkansızımızın bizzat talimat ve destekleriyle bugüne kadar 12 arsa satın aldık, 42 yeni bina satın aldık. 21 adet inşaat işimiz tamamlandı, 49 büyükelçilik rezidansımızın da restorasyonunu yaptık. bu sene için New York’taki Türk Evi’mizin temelini atacağız. Toplam 38 kat olacak New York’taki Türk Evi” dedi.
Bakan Çavuşoğlu "Ankara’daki Dışişleri bakanlığı Külliyesinin de temelini, atacağız ve 2 sene içinde daha iyi hizmet edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız sizin gösterdiğin istikamet doğrultusunda dünyanın her yerinde Türk bayrağını dalgalandırmak için, dünyanın her yerinde mazlumların yanında olmak gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere sunduğunuz bu güzel hizmet binaları için size şükranlarımı arz ediyorum. Burası Türkiye’de, Türkiye topraklarındaki teröristleri bir bir temizleyen özel harekatımız tarafından korunuyor, kahraman polisimize de huzurunuzda şükranlarımız arz ediyorum ” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.