Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu, Litvanyalı Mevkidaşı Linkevicius İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nükleer Güvenlik Zirvesi için bulunduğu New York’ta Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius ile görüşme gerçekleştirdi.Görüşmede, Türkiye ve AB arasında varılan yasadışı göçe ilişkin mutabakat...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nükleer Güvenlik Zirvesi için bulunduğu New York’ta Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius ile görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede, Türkiye ve AB arasında varılan yasadışı göçe ilişkin mutabakat hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye üzerinden Avrupa’ya yönelik yasadışı göçün önemli ölçüde engellenmeye başlandığını, yasadışı olarak geçen kişilerin sayılarında da bir azalma görüldüğünü ifade etti. Görüşmede ayrıca, NATO’nun göç akımını engellemeye yönelik faaliyetleri de gündeme geldi.
Görüşmede, Kıbrıs konusunda devam edene müzakereler ve Kıbrıs sorunu hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Ukrayna ve Kırım’daki son gelişmeler de toplantıda gündeme geldi. Görüşmede, teröre karşı ortak mücadele edilmesi gerektiği hususu da her iki bakan tarafından vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.