Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu, KEİ Toplantısına katılıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü 34. Dışişleri Bakanları Toplantısına katılıyor.Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü 34. Dışişleri Bakanları Toplantısı,...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü 34. Dışişleri Bakanları Toplantısına katılıyor.
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü 34. Dışişleri Bakanları Toplantısı, Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleştiriliyor. Toplantıya Dışişleri Bakanı MEvlüt Çavuşoğlu da katıldı. Çavuşoğlu, toplantıda Türkiye’nin KEİ’ye yönelik vizyonunu paylaştı. Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Avrupa ile Asya arasında yeni köprüler kurmak için KEİ’yi önemli bir kazanım olarak görüyoruz. KEİ, 90’lı yılların başındaki karşı sınamalara karşı bölgesel bir cevaptı. Ancak, bugün çok daha farklı sınamalarla karşı karşıyayız. Bu sebeple, KEİ’nin daha sonuç odaklı bir işbirliği ve kapsamlı reform sürecine girmesi gerekiyor. Bu yöndeki reform önerilerini destekliyoruz. Bu vesile ile KEİ Dönem Başkanlığı’nı devredecek Rusya’ya teşekkür ediyor, yeni Dönem Başkanı Sırbistan’a başarılar diliyoruz” dedi.
KEİ, 25 Haziran 1992’de İstanbul Zirvesi sırasında yayımlanan bir deklarasyon ile kurulmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.