Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu, Kazakistan ve Tacikistan’ı ziyaret edecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,19-20 Ekim tarihlerinde Kazakistan’ı ziyaret edecek. Bakan Çavuşoğlu, 21 Ekim’de Tacikistan’a da resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,19-20 Ekim tarihlerinde Kazakistan’ı ziyaret edecek. Bakan Çavuşoğlu, 21 Ekim’de Tacikistan’a da resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun 18-19 Ekim 2016 tarihlerinde Özbekistan’da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının ardından 19-20 Ekim 2016 tarihlerinde Kazakistan’ı ziyaret edeceği belirtilerek ziyaret vesilesiyle 2017 yılında Cumhurbaşkanları seviyesinde Türkiye’de gerçekleştirilmesi öngörülen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) III. toplantısı hazırlıkları kapsamında Dışişleri Bakanlarının başkanlığında Ortak Stratejik Planlama Grubu (OSPG) III. toplantısının gerçekleştirileceği bildirildi.
Çavuşoğlu’nun, Kazakistan ziyaretini takiben 21 Ekim 2016 tarihinde Tacikistan’a da resmi bir ziyaret gerçekleştireceği ifade edilerek ziyaret vesilesiyle Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edileceği ve mevkidaşı Sirodjidin Aslov ile bir görüşme gerçekleştireceği kaydedildi.
Ziyaretler çerçevesinde yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkiler başta olmak üzere, güncel bölgesel ve uluslararası konular kapsamlı olarak ele alınacağı vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.