Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozkır, Resmi Temaslarda Bulunmak Üzere Avusturya’ya Gidecek

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere 13-14 Nisan 2016 tarihlerinde Viyana’ya gidecek.Bakanlıktan yapılan açıklamada, AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır’ın, Viyana temasları...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere 13-14 Nisan 2016 tarihlerinde Viyana’ya gidecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Bozkır’ın, Viyana temasları kapsamında, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından kabul edileceği belirtilerek Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz ile görüşeceği ve çalışma yemeğinde bir araya geleceği, ayrıca Bakan Kurz ile ortak basın toplantısı düzenleyeceği kaydedildi.
Avusturya Ulusal Meclisi ve Federal Konsey AB Komisyonları Başkan ve üyeleri ile bir araya gelecek olan Bakan Bozkır’ın, Viyana ziyaretinde ayrıca Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Kurz ile Avusturya Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nin (ATİS) 20. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliğe katılacağı bildirildi.
Ziyareti kapsamında Viyana Diplomatik Akademisi’nde bir konferans verecek olan Bakan Volkan Bozkır’ın, Avusturya basınıyla da bir araya geleceği kaydedildi.
Bakan Bozkır’ın Viyana ziyaretinde, Türkiye-Avusturya ve Türkiye-AB ilişkileri, AB katılım müzakerelerimizin ilerletilmesi, göç yönetimi ve terörle mücadele konularında Avusturyalı muhataplarla görüş alışverişinde bulunulacağı ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.