Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Avcı, KKTC Meclis Başkanı Siber İle Görüştü

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, temaslarda bulunmak üzere geldiği Lefkoşa’da KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüştü.Bakan Nabi Avcı, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun daveti üzerine sabah saatlerinde geldiği...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, temaslarda bulunmak üzere geldiği Lefkoşa’da KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüştü.
Bakan Nabi Avcı, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun daveti üzerine sabah saatlerinde geldiği Lefkoşa’da temaslarına başladı. Bakan Avcı, Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi. Bakan Avcı görüşmede gerçekleştirdiği konuşmada Kıbrıs’ta kadın yönetici ve siyasetçi sayısının daha fazla olduğunu ifade ederek, göreve yeni başlayan Türk Bakanların ilk resmi ziyaretlerini önce Kıbrıs’a yaptıklarını belirtti. Bakan Avcı, görüşmede kültür-turizm alanında nasıl işbirliği gerçekleştirileceğinin de ele alınacağını kaydederek, zor dönemlerden geçildiğini ancak ilişkiler anlamında geleceğin açık olduğunu ifade etti.
Sibel Siber ise kültür ve turizm alanındaki işbirliğinin önemli olduğunu ve bu alanda yapılan projelere Türkiye’nin verdiği desteğin önemli olduğunu vurguladı. Kıbrıs adasının turizm ve kültür alanında zengin olduğunu kaydeden Siber, bu zenginliğin hem KKTC halkına hem de dış dünyaya tanıtılması oranında başarılı olacaklarını ifade etti. Meclis Başkanlığı olarak bu konuda projeler ürettiklerini anlatan Sibel Siber, Türkiye’nin desteği ile Dr. Fazıl Küçük Müzesi’nin açıldığını ve bir müze projesinin de bulunduğunu söyledi. Kıbrıs’ın müze konusunda fakir olduğunu belirten Siber, bu duruma önem verilmesi gerektiğini vurguladı.
Bakan Avcı Lefkoşa’daki temasları kapsamında KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile bir araya gelecek. Daha sonra KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Lefkoşa Büyükhan, Selimiye Camii ve Lokmacı bölgesini ziyaret edecek olan Avcı, Ataoğlu ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda heyetler arası görüşmeye katılacak. Avcı, KKTC’de temaslarını tamamladıktan sonra Lefkoşa’dan ayrılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.