Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Avcı Hollanda’da

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda’da BM Dünya Turizm Örgütünün Dini Miras ve Turizm Konferansı’nın ardından yaptığı açıklamada, "Hacı Bayram-ı Veli Camii ile Augustus Tapınağının yan yana duruşundaki hikmeti, farklı...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda’da BM Dünya Turizm Örgütünün Dini Miras ve Turizm Konferansı’nın ardından yaptığı açıklamada, "Hacı Bayram-ı Veli Camii ile Augustus Tapınağının yan yana duruşundaki hikmeti, farklı inanışları Anadolu’da barış içinde bir arada yaşatma tecrübemizin dayandığı temel ilkelerimizi paylaşma fırsatı oldu" dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hollanda’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Utrecht kentinde Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından düzenlenen "Değişen Toplumda Dinî Miras Turizmi Nasıl Artırılır" konulu konferansa katıldı. Konferansta konuşma yapan Bakan Avcı, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Bakan Avcı, "BM Dünya Turizm Örgütü’nün düzenlediği inanç turizmi ve bunun özellikle dinî mirasın korunmasına katkıları konulu konferansına katıldık ve orada bir konuşma yaptık. Bu konuşmada hem inanç turizminin önemine ve Türkiye’nin bu bakımdan taşıdığı büyük potansiyele örnekler vererek; Sümena Manastırı’mızı, Kapadokya’yı, Meryem Ana’yı, İstanbul’daki uygulamaları, Ankara’daki Hacı Bayram-ı Veli Camii ile Augustus Tapınağının yan yana duruşundaki hikmeti, bunları anlatarak hem ülkemizin bu alandaki potansiyelini bir kere daha anlatma fırsatını bulduk hem de bunların asıl arkasında yatan iklimi, zihniyeti; yani bizim bu kadar farklı inanışları Anadolu’da barış içinde bir arada yaşatma tecrübemizin dayandığı temel ilkelerimizi paylaşma fırsatı oldu. O bakımdan sabahki Dünya Turizm Örgütünün düzenlediği bu konferans bizim açımızdan çok verimli oldu. Sadece mevcut bugünkü üç büyük dinle ilgili eserler değil, arkeolojik buluntular değil; aynı zamanda mesela dünya arkeoloji araştırmaları bakımından da çok önemli bir dönüm noktası olduğunu, olacağını düşündüğümüz Göbeklitepe’yi de anlatma fırsatını bulduk, Kapadokya’yı, Trabzon’u, İstanbul’u, Antalya’yı, Ege Bölgesini, Efes’i anlatma fırsatımız oldu. Bu bağlamda konuşulduğu zaman Türkiye’nin söyleyecek çok sözü var tabii, onları paylaşma fırsatımız oldu" ifadelerini kullandı.
"Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geleceğiz"
Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geleceklerini dile getiren Bakan Avcı, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Öğleden sonra da programımda hem Hollanda’daki Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geleceğiz; geleceğiz diyorum çünkü buraya yalnız gelmedim, aynı zamanda Hollanda-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı, Yozgat Milletvekilimiz Ertuğrul Soysal Bey burada. Kapadokya’yı sadece kürsüde yapılan konuşmalarla değil, birebir görüşmelerde de ülkemizin zenginliklerini tanıtma fırsatı bulduğumuz için bu seyahatimizde aynı zamanda Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Bey ile birlikte geldik. Dolayısıyla öğleden sonra da buradaki Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geleceğiz. Onlarla hem kendi sorunlarını hem Türkiye’nin tanıtımı konusunda birlikte yapabileceğimiz işleri konuşacağız. Bunun dışında yine Hollanda’da faaliyet gösteren belirli başlı turizm girişimcileriyle bir araya geleceğiz, beraberimizde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy Bey burada bizimle birlikte, dolayısıyla sektörel bir toplantıyı da yapmış olacağız. Aynı zamanda Hollanda medyasıyla da, Avrupa medyası ile özellikle Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarında gündeme getirilen bir takım dezenformasyonları düzeltmeye de vesile olacağı ümidiyle bu toplantıları, görüşmelerimizi yapıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.