Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Aşcı, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Haydarov’la Görüştü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlı Kemaleddin Haydarov’la görüştü.Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Bakü’de temasları devam ediyor. Bakan Aşcı, Bakü temasları...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2015 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2015 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlı Kemaleddin Haydarov’la görüştü.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Bakü’de temasları devam ediyor. Bakan Aşcı, Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlı Kemaleddin Haydarov’la bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Cenap Aşcı ve Haydarov, Bakanlıktaki kriz merkezlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Devlet Gümrük Komitesi’ni de gezen Aşcı, işleri inceleyerek görevlilerden bilgi aldı.
Daha sonra Gümrük Hastanesi’ni ziyaret eden Aşcı, Azerbaycanlı gümrük memurlarının ücretsiz muayene ve tedavi edildiği hastanede hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Aşcı, Gümrük Hastanesi’nde göz muayenesi de yaptırdı.
Hastane Ziyaretinden sonra, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cenap Aşcı,”Dün imzaladığımız mutabakat metni zaten 15 Ocak’ta sayın Cumhurbaşkanlarımızın Türkiye’deki toplantının kararının uygulamasıdır. Burda yaptık, bir sonrakini Türkiye’de yapacağız. Gümrük Bakanları olarak yılda en az 2 kez bir araya geleceğiz. Karşılıklı işbirliği, yardımlaşma konuları, tecrübe paylaşımı, bilgi paylaşımı, onların öğrendiklerinden biz bir şeyler öğreneceğiz, bizim öğrendiklerimizden Azerbaycanlı kardeşlerimiz öğrenecekler. İki kardeş ülkenin bir birlerine gümrük duvarı uygulamaları çok doğru değil. Ticareti arttırmamız lazım niye arttırmamız lazım? İki ülke insanının bu refahtan faydalanmaları için bunu yapmamız lazım. Ticarette engel varsa bunu kaldırmak ilk önce bizim vazifemiz. Aydın beyin bahsettiği konular zaten ülke olarak gündemimizde. Bakanlıklar olarak değil, iki ülkenin liderleri olarak Cumhurbaşkanlarımız zaten bunu arzuluyorlar. Biz Azerbaycan’la şu andaki dış ticaret hacmini yeterli buluyoruz. Daha da artırmamız lazım. Ticaret yaparak ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Hem de doğal olarak bizin ürettiğimiz güzelliklerden, ürünlerden Azerbaycan halkı da faydalansın, Azerbaycan’ın ürettiği güzelliklerinden Türk halkı faydalansın istiyoruz. Onun için bu çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakında bunları belli bir aşamaya getireceğiz. Bu çalışmalar sadece bizim bakanlığımızı ilgilendirmiyor. Ekonomi bakanlığı boyutu var, Bilim Sanayi Bakanlığı boyutu var. O bakanlıklarla da görüşmeler devam ediyor. Bununla ilişkili olarak gelecek yıl biraz daha netleşmiş olacaktır diye tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.