Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Babalar kız çocuklarıyla daha çok ilgileniyor

’Babalar kız çocuklarını daha çok sever’ efsanesi Amerika’da yapılan araştırmayla bilimsel olarak kanıtlanmış olabilir. Emory Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada babaların kız çocuklarıyla, erkek çocuklara kıyasla daha...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2017 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Babalar kız çocuklarıyla daha çok ilgileniyor

’Babalar kız çocuklarını daha çok sever’ efsanesi Amerika’da yapılan araştırmayla bilimsel olarak kanıtlanmış olabilir. Emory Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada babaların kız çocuklarıyla, erkek çocuklara kıyasla daha fazla ’kaliteli’ vakit geçirdiği ortaya çıktı.

Çalışmada, baba ve çocuklarının ev içerisindeki iletişimi 48 saat boyunca gözlendi. Araştırmada, babaların kız çocuklarıyla yüzde 60 daha fazla ’kaliteli’ zaman geçirdiği ortaya çıktı. Öte yandan, babaların kız çocuklarına 5 kat daha fazla duygusal davrandığı tespit edildi.

Araştırmada ortaya çıkan diğer bir ilginç sonuç ise babaların kızlarıyla kurduğu cümlelerde daha başarı odaklı kelimeler kullanması. Babalar ’gurur’ ’zafer’ ’en iyi’ gibi kelimeleri daha çok kızlarıyla konuşurken kullanıyor. Bilim adamları çocukların cinsiyete göre farklı şekilde muamele görmesini toplumdaki ön yargı ve bilinçaltına işlenmiş alışkanlıklara bağlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.