Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azerbaycan'dan Demirel'e büyük onur

Azerbaycan'da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e ülkenin en önemli devlet nişanı verildi. Demirel'e nişanın, iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde gösterdiği katkılar dolayısıyla verildiği bildirildi. Başkent Bakü'de gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan'dan Demirel'e büyük onur
Azerbaycan'da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e ülkenin en önemli devlet nişanı verildi. Demirel'e nişanın, iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde gösterdiği katkılar dolayısıyla verildiği bildirildi.
Başkent Bakü'de gerçekleştirilen 3. İnsani Forum çerçevesinde Azerbaycan'da bulunan Demirel, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi. Demirel'e babası Merhum Haydar Aliyev ile dostane ilişkilerini hatırlatan İlham Aliyev, '' Siz kardeşiniz Haydar Aliyev ile iki ülke için çok şeyler yaptınız.''dedi. Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin Haydar Aliyev ile Demirel döneminde atılan temeller üzerinde yükseldiğini belirtti. Aliyev, iki ülkeyi yıllar sonra birbirine kavuşturmasından dolayı önemli değere sahip Nahçıvan ile Türkiye arasındaki Ümit köprüsünün Demirel ve babası Haydar Aliyev'in açtıklarını hatırlattı.
İlham Aliyev, Azerbaycan'ın en büyük ödülü ''şeref'' nişanını simgeleyen madalyayı Demirel'in boynuna takarak tebrik etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.