Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azerbaycan'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyetin ilanının 90. yıl dönümü, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk Şehitliği’nde yapılan törenle kutlandı. Bakü’deki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve işadamların katıldığı tören, Türkiye’nin Bakü...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Cumhuriyetin ilanının 90. yıl dönümü, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk Şehitliği’nde yapılan törenle kutlandı. Bakü’deki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve işadamların katıldığı tören, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun’un şehitlik abidesine çelenk koymasıyla başladı. Etkinlik kapsamında saygı duruşu yapıldı ve iki ülke milli marşları okundu.

Büyükelçi Alper Coşkun şehitlik özel defterine, "Türkiye Cumhuriyeti 90 yıl süresince çok büyük mesafe katletmiş, bir yandan ekonomik gücü ve refah seviyesini arttırırken, diğer yandan küresel barış ve istikrara önemli katkı sağlayan bölgesinde ve ötesinde yaşanan tüm gelişmelerde sorumlu, yapıcı ve ilkeli siyaset izleyen ve bu haliyle de öne çıkan bir güç haline gelmiştir.'' cümlelerin yazdı.

Daha sonra şehitlikte bulunan temsili şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Basına açıklamalarda bulunan Büyükelçi, cumhuriyetin kuruluşunda en büyük fedakarlığı yapan ve cumhuriyeti emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve o dönem mücadeleye katılan bütün gazi ve şehitlere büyük bir minnet borcu içerisinde olunması gerektiğini söyledi. Coşkun, "Onların bize emanet ettiği bu sorumluluğu en ileriye taşıma sorumluluğu içerisindeyiz.'' dedi.

Türk şehitliği ile yan yana olan Azerbaycan şehitliğini de ziyaret eden Büyükelçi Coşkun ve beraberindekiler, 20 Ocak şehitlerinin mezarlarına karanfil ve şehitlik abidesine çelenk koydular. Şehitlik abidesi karşısında yapılan saygı duruşuyla tören sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, akşam yapılacak resepsiyon ve çeşitli etkinliklerle devam edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.